https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Šokantno: Revni prodajalec ledvice se je izkazal za prevaranta

25.08.2015 ob 15:10  

Pred dnevi smo poročali o domnevnem Pomurcu, ki zaradi revščine prodaja svojo zdravo ledvico. Obrnil naj bi se na različne ustanove, ki bi mu lahko pomagale, Centre za socialno delo, celo predsednika države in druge, ki jim je domnevno pisal o svojem položaju, vendar ga nihče v njegovem opisu ni prepoznal. Ljudje so mu že bili pripravljeni pomagati in zbirali zanj denar, sedaj pa se je izkazalo, da gre le za prevaranta ter lažni oglas z namenom pridobitve premoženjske koristi.

 

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so potem ko so zasledili oglas na enem izmed pomurskih spletnih medijev nemudoma pričeli zbirati prva obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene presaditve človeškega telesa in spremembe človeškega genoma.

Ker je bila v oglasu kot kontaktna telefonska številka prodajalca oziroma posrednika navedena številka hrvaškega mobilnega operaterja, so se povezali s kriminalisti Policijske uprave Međimurske. Hrvaške varnostne organe so zaprosili za identifikacijo lastnika oziroma uporabnika omenjene telefonske številke, vendar so kolegi ugotovili, da je telefonska številka predplačniška in lastnik oziroma uporabnik ni znan. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in dobrim sodelovanjem kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota, Policijske uprave Međimurske in kriminalisti iz Zadra jim je uspelo odkriti in kasneje identificirati osebo, ki je objavila sporen oglas.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre za 65 letnega Slovenca, ki začasno stanuje na Hrvaškem, v okolici Zadra  in je storil kaznivo dejanje goljufije, za katero mu je zagrožena kazen do treh let zapora. Osumljeni je z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi objavil oglas na spletnem portalu, da prodaja ledvico. V oglasu in kasnejših kontaktih z mediji je osumljeni navajal in prikazoval lažne okoliščine in dejstva o svoji socialni stiski (rubež hiše, dolgovi do banke, navajanje, da je brez dela, lakota, da ima tri osnovnošolske otroke), zaradi česar je na Radio 1 celo stekla akcija za pomoč družini te osebe.

Osumljeni je bil 24. avgusta 2015 pripeljan na zaslišanje v prostore kriminalistične policije v Zadru. Po zaslišanju je bil izpuščen na prostost. Zoper njega pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota podali kazensko ovadbo.

Preberite tudi:

http://www.pomurec.com/vsebina/34809/Prekmurec_zaradi_financne_stiske_prodaja_zdravo_ledvico

Foto: freeimages.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.