https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Razveljavili razpis za deficitarne štipendije

28.08.2015 ob 8:00  

Razpis za deficitarne štipendije, na katerega se je bilo mogoče prijaviti od 24. 8. 2015 dalje, je razveljavljen. Konec prihodnjega tedna bo sklad razpis ponovil in ga skupaj z vlogo objavil na spletni strani.


Razpis za štipendije za deficitarne poklice je razveljavljen, ker je prišlo do neenakopravnega obravnavanja prosilcev, ki niso imeli dostopa do vlog na spletu, je dejala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in se v nadaljevanju opravičila, ki so imeli zaradi razpisa nevšečnosti. »Izvedba razpisa žal ni potekala tako, kot smo pričakovali. Spletna stran, zaradi velikega povpraševanja ni bila dosegljiva v ključni uri, kar pomeni, da kljub drugim možnostim tudi na spletu, niso imeli vsi enakopravnega dostopa do vloge. Kriterij je bil ura oddane vloge, zato je bila ta prva ura in pol, ko sistem ni deloval, tako pomembna.«

Foto: www.mddsz.gov.si

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije bo tako že prihodnji petek, 4. 9. 2015 objavil nov razpis za deficitarne štipendije skupaj z vlogo, ki jo bo sicer mogoče oddati od 11. 9. 2015 dalje.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so še za pisali, da zaradi obstoječih pravnih okvirjev v tem trenutku, če želijo štipendije podeliti še za letošnje šolsko leto, postopkov ne morejo spreminjati, in bo prav tako štel vrstni red prispelih vlog. Bodo pa pri obravnavi vlog imeli prednost dijaki, vpisani v prvi letnik.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2015 ob 13:08 dijak gost

      Mrakovica, spelji se že enkrat. Že nekaj let dela škodo na ministrstvu in drek meša. To ministrstvo bi naj bilo namenjeno najšibkejšim in najrevnejšim ljudem. Ponavadi je samo sebi namen in v korist državnega aparata in birokracije. Spoštovana ministrica, ti boš imela 4.9. plačo na svojem računu. Dijaki pa še ne vedo, kdaj bodo, če sploh bodo štipendije, ker bo razpis še komaj šel ven 11.9. in bo pričakovati denar nekje v novembru. A mislite gospa ministrica, da smo dijaki lahko do novembra lačni?????? Kaj bi bilo, če bi vi bili kakšne 3 mesece brez plače. Dijaki se moramo znajti s temi ubogimi centi. Vi boste dobili plačo 4.9., ki sploh ni mala. Moja mama je bila 30 let poštena delavka v Muri. Zaradi nesposobnih vodilnih in ostalih lopovovo skupaj z državo, ki je to dopustila, sedaj čakamo, da pride 21. v mesecu, da si kupimo najnujnejše za pod zob. Lahko je biti pameten iz klimatizirane pisarne v Ljubljani in mehkega naslanjača. In 4.9. te čaka nekaj tisočakov na TRR.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.