https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bogračfest 2015 postregel z rekordnim številom obiskovalcev in tekmovalnih ekip

Lendava, 30.08.2015 ob 8:30  

Včeraj se je na tradicionalni, etno-kulinarični prireditvi Bogračfest  zbralo rekordno število obiskovalcev, ki so uživali v pokušanju bograča. 108 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije je na 1300 metrov dolgem tekmovališču v starem mestnem jedru Lendave skuhalo kar 4500 litrov bograča, ki so si ga z veseljem privoščili ljubitelji te slastne jedi na žlico. Letos je Bogračfest obiskalo še več obiskovalcev kot prejšnja leta, bilo jih je rekordnih 12 tisoč. Ob okušanju bograča so lahko obiskovalci uživali ob bogatem spremljevalnem programu, pa tudi v izvrstni vinski kapljici. Kot vsako leto, je tudi letos ocenjevalna komisija budno spremljala in ocenjevala tekmovalce in nato zvečer razglasila zmagovalce. Podelila je 10 nazivov »Mojster bograča«, zmagovalni bograč pa je skuhala ekipaMoto kluba Lindau Lendava.  Naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče« je prejela hrvaška ekipa Varaždinske županije.


Sončna, zadnja avgustovska sobota je na prireditev Bogračfest 2015 v Lendavo, svetovno prestolnico bograča, privabila rekordno število ljudi, bilo jih je kar 12 tisoč. Obiskovalci so uživali ob najbogatejši izbiri slastnih bogračev do sedaj, saj jih je pripravljalo 108 ekip, kar je največje število tekmovalnih ekip na tej prireditvi. Poleg slovenskih ekip so na tej največji kulinarični prireditvi v tem koncu Slovenije sodelovale tudi ekipe iz sosednjih držav in sicer iz Madžarske, Avstrije in Hrvaške. Ob bogračih tekmovalnih ekip so bili letos na voljo tudi t.i. degustacijski bograči, ki so jih ponujali na 19 mestih, obiskovalci pa so lahko okusili tudi bograče osmih komercialnih ponudnikov. Skupno je bilo po ocenah organizatorjev skuhanih za okoli 9000 porcij bograča.

»Organizacija takega dogodka je izjemen logističen zalogaj. Ljudje pridejo na Bogračfest predvsem zaradi bograča, a prireditev zaznamuje tudi bogat spremljevalni program. Tukaj so glasbeni izvajalci, ulični radio, program za otroke. Ugotavljam, da je priprava na Bogračfest prestižna za same tekmovalce, ki se zelo dobro pripravijo na tekmovanje, saj poskrbijo za najmanjše podrobnosti. Vsem pripravimo tekmovališče, a vsaka ekipa lahko tekmovalni prostor popestri po svoje in privabi obiskovalce,« je povedal Igor Kolenko, direktor prireditve Bogračfest 2015.

Največjega tekmovanja v kuhanju bograča v Sloveniji se tradicionalno udeležuje tudi nekdanji predsednik republike dr. Danilo Türk, ki je častni pokrovitelj Bogračfesta. »Lendava je svetovna prestolnica bograča, kar ima sicer nekaj humorne vsebine, a tudi veliko resnice. Lendava je bila nekoč mesto na robu Slovenije. Danes je eno od mest v središču Evrope, blizu evropskih prestolnic. Živi popolnoma novo življenje in gleda v nove perspektive. Verjamem, da lahko s takšno simpatično prireditvijo, ki ima pomembno kulturno sporočilo, naredimo veliko, da se ljudje dobro počutijo,« je dejal Türk in ob tem poudaril pomen čezmejnega sodelovanja.

Zmagovalni bograč je letos pripravila ekipa Moto kluba Lindau Lendava

6-članska ocenjevalna komisija, tako kot vsako leto, tudi letos ni imela lahkega dela, a je na koncu vendarle soglasno izbrala zmagovalni bograč. Vodja zmagovalne ekipe Moto kluba Lindau Lendava Jožef Činč je po večerni razglasitvi zmagovalca povedal, da so zelo veseli zmage, o najboljšem bograču 2015 pa, da pri zmagovitem receptu ni nobene skrivnosti - le dobra družba, veselje in prijatelji ob kuhi. Ocenjevalna komisija je izbrala tudi zmagovalca v kategoriji »Najlepše urejeno tekmovališče«, ki ga je prejela ekipa Varaždinske županije.

108 tekmovalnih ekip, je sicer za svoje bograče porabilo dobrih 600 kg mesa, 675 kilogramov krompirja in 600 kilogramov čebule ter 200 litrov olja.

Bogračfest ima smele načrte za prihodnost

Znan je že tudi datum naslednjega Bogračfesta. Ta se bo odvijal 27. avgusta 2016, želja organizatorjev pa je, da Bogračfest, prireditev z več kot desetletno tradicijo, ki privablja obiskovalce iz vse Slovenije in tudi iz tujine, naredijo še privlačnejšega. Tako bo npr. že na predvečer Bogračfesta 2016 potekala priprava bograča zmagovalnih ekip z zadnjih 11 Bogračfestov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2015 ob 10:01 obiskovalec gost

      Te od Nove KBM , bi bilo dobro VSE priklopiti na c..... ! Redne kefe , pa še dobro kuhati znajo !

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2015 ob 11:54 jojojoj gost

      obiskovalec - ka ti si še od včeraj se nej strejzno? ale si pa slepe?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.08.2015 ob 16:19 treza gost

      Menej samo zanimle kda se bo ta norija končala. Zkaj se 150 ježev ubije in skuha v bograči kdo je za to odgovoren mislim halo.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.08.2015 ob 18:10 klipan gost

      tou so samo meli cigani ježe v bogračiin in to so nam dali da skuhamo iz ježov treza.Dober je dil uh gesbi še treza đo gejže he he samari.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.08.2015 ob 19:07 gostbograč gost

      Dejstvo je, da dosti boljši bograč dobiš v Soboti, ali kakšni gostilni, kot pa v samozvani prestolnici bograča kot se sami imenujejo.Pa tudi številka o obiskovalcih je daleč pretirana. Torej vse vzeto z rezervo, propaganda , ki je plačana dela svoje.

      11 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2015 ob 22:19 gost

        ja in kaj hočeš povedat ??? spil bi deset špricerov pa bi ti bil vsaki bograč dober......

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.08.2015 ob 20:14 pöcek gost

      Te bograč ne bi đo raj bi süji krüj glodal pa pöl vodo .Znoj pa lasovje notri kaplejo pa tiste müje z svetlin zadkon so tüdi prisotne in te lidje tou gejo .Pfuj .Ge so inšpekcije in ka nišče nič ne nadzorövle nendri pa kupica flekasta pa včasi kazen .

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.08.2015 ob 20:47 gost eden gost

      Te bogračfest je samo ime, vse drujgo je edveš kedveš, njin podobno.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.08.2015 ob 21:01 mendo gost

      Tou je vse levan sarva in vougri .Samozvana prestolnica bograča ha,ha tou nemreš vörvati bogme .Šerif je nej köjal pa Gönc ?

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.08.2015 ob 22:06 slo-10 gost

      Niti enega pozitivnega komentarja nisem zasledil malo bi se lahko zamislili nad sabo pred mano komentarjoči!!!!

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.08.2015 ob 22:09 gost

      mene bograč ne zanima, sem se pasprehodil po vsej ulici, kjer se je dogajalo, Počakal sem samo še na prve takte ansambla Tropc..ali kaj že so, pa me je kar stisnilo, ko so začeli špilat..in to kar z komadi Novih Fosilof...saj ne moreš verjet, pa kaj so ti muzikantje totalni idioti, ali se pa v nore delajo..pa kje v p.m živite..v hrvatiji** Luzeri prodani..bruh..sramota od benda..,nikoli ne boste benda za širše množice. le koga ste napizdili, da vas je najel..?.Tudi Nova Legija je šibala skoraj vsak drugi komad v hrvaščini..oj..kak mamo zaostale bende v tej vukojebinizvani Prekmurje.

      16 50 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.08.2015 ob 0:18 TROPIK gost

      Prvo najlepša hvala gost - za tvojo konstruktivno kritiko :) mo od zdaj naprej še samo slovenske špilale.. oziroma če ščejš de še najbokše če nan lejko pošleš svoj repertuar na tropik.com ka mo te znali za drugič ka lejko špilamo :D Pa se opravičujemo če je še koga pri herci stisnilo zavolo naših taktov :) Totalen idiot Grega Benko

      47 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.08.2015 ob 8:55 gost bend gost

      Se popolnoma strinjam z gostom pred mano in dosti nas je takih. Glasbeniki ste tisti, ki poneumljate ljudi s starimi, prežvečenimi in tudi novimi idiotskimi hrvaškimi komadi. Saj se najdejo tudi kvalitetni, vendar teh ne igrate. Sicer pa so mi povedali eni Avstrijci, da so mislili, da so na Hrvaškem ali pa na Mađarskem. Potem pa niso verjeli, da so v SLO. Lendava, kje si?

      13 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.08.2015 ob 9:44 gost

      Tej komentari so pa rejsan nej merodajni za oceno prireditve. Balažeku se lahko smeje in to upravičeno! Čestitke organizatorjem! Zakompleksani pa naj idejo na novi stolp, ka si razširijo obzorje.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.08.2015 ob 11:59 gost

      @ Tropik, sem glasbenik z 40 letnim stažem, te komade, ki ste jih špilali, smo jih izvajali v bivši Jugi, žalostno je, da ne vidite naprej, ampak poslušate to, kar so poslušali vaši starši in babice..ne moreš verjet, res je , kvalitetnih hrvaških se ne greste, ker jih ne obvladate in so vam pretežke, najraje tiste srcedrapajuče.. na tri dure in enim molom z eventualno eno modulacijo in to ..je to..volk sit in koza cela, narod pa v jok....kje vam je mladost, kje so vam ideje, pokažite starcem ,da so njihove pesmi zastarele in 1000 x prežvečene,dajte se zamislit in pričnite z delom in to kvalitetnim, če vam ni pretežko in odveč. Pa lep pozdrav!

      8 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2015 ob 15:47 gost

        gost tou ka si tij pre 40 leti špilo si lejko nekan zatekneš, či bi bil tak dober kak se hvališ bi tij na bograči igro nej pa ka doma sidijš pa sviraš kurcu v štali....bednik,živiš v preteklosti....

        18 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2015 ob 17:45 gesan gost

        gost glasbenik, mene pa zanima ka pravite te kda razne Severine pa Lidije v Prekmurje pridejo :D kere 50krat več penez od občine dobijo kak pa domači bendi...je tou slučajno kvaliteta kero iščete? Novi komadi, globka besedila, mladost na odri pa malo več riti? Aja pa dosta mol-ov. :D Či se že idete nacionalizem te vsaj začnite pri ovih keri največ zaslužijo.... Samo mladina tou dejansko posluša, pa je nej nika narobe s ten. Vi pa zaj tirate nekšo hinavščino, lejko pa bi resan našteli kvalitetne moderne hrvaške komade kere se posluša (!) pa ne gleda pa je tou tou. hehe....vidin pa tuj ka vas bivša Juga neje manir nafčila :D

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.08.2015 ob 12:05 gost stolp gost

      Razumem, ka domačini pa okoličani hvalite svoje, vendar to ni merodajna ocena priredtve, vsi drugi komentari pa vas motijo.Pa glih te bi mogli poslušati in sprejeti in se nej hvaliti sami sebi. Komi de se pa nazadnje smejalo ,bomo pa še vidli. Kopirati ideje, ki so že bile je najlažje. Tak ka se točno zna kdo hvali .

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.08.2015 ob 12:32 Fidlboy gost

      Tropic..predlagam vam spremembo imena ansambla v Cropic.

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.08.2015 ob 12:41 muse gost

      @ gost - če ste 40 let v glasbi bi se spodobilo napisati kam drugam vašo kritiko ali pa vsaj z besedami odraslega človeka. Besede ki ste jih uporabili: muzikantje totalni idioti, luzeri prodan, bruh, sramota od benda, nikoli ne boste benda za širše množice... so na nivoju 10 letnika. Lahko je govoriti in blatiti druge preko omrežij kjer je skrita identiteta. Upam da ste se z glasbo končali ukvarjati, če ne pa nam zaupajte kje ste igrali, da si naredite še malo reklame in dvignete vašo že tako veliko samozavest. Lep pozdrav! Aleš Sečkar

      32 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      31.08.2015 ob 14:04 trend gost

      Lidje smo različni in na srečo mamo svobodno voljo pri takšej stvarej... Torej če nemreš tisti bograč jesti, ga pač ne jej, če nemreš tejh muzičarof poslušati, si ne delaj škode na srci pa ide domau. Skratka je puno placa kama lehko ideš san, v mere, krej od vseh, ker sicer moreš pošinfati vse ostale, ka te sebe malo više zdigneš pa srčno bolečino odložeš :D Nezadovoljstvo med lidmij je zgleda velko, žalostno pa ka mislijo ka se ga s šinfajon rišijo ;)

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      31.08.2015 ob 14:15 TROPIK gost

      No či smo že končno prispeli do normalne razprave brez žalitev bi podal zaj še svoje realno mnenje. Prvo bi se mogoče stavo bi besedi poneumljanje lidij.. Malo se mi zdi ta beseda pregroba čigli razmin ka ščejte povedati.. Po vaše je torej človek neumen če posluša določeno zvrst muzike in pameten če posluša drugo.. se pravi več durov poslušaš bole si pameten al kak to točno ide? Ges san bole mišlenja ka je bila ustvarjena za užitek in ka posluša sakši tisto ka njemi najbole odgovorja.. ga napolni s tisto energijo in občutkami ka se lejko poda v težki ali pa menje težki vsakdan.. in zato se mi takšo obsojanje na neumne in pametne zdi nej gli vrede :D Glede tej narodnosti na kero se tak potičete.. dejstvo je ka živimo na območji mešanih kultur in se strinjan ka je pomembno ka ohranjamo svojo, tudi skozi pesmi. Zato tudi mi probamo v svojon repertuari vzdrževati čim več slovenske muzike, čigli ponavadi seveda tistih ne čujete ka ste preveč užaljeni od prejšnje hrvaške.. ampak ok. Dejstvo je gli tak ka se prinas in po celi Sloveniji posluša dosta hrvaške muzike.. po radiji nas posiljavlejo z angleškimi komadami, keri največ vrže v produkcijo, tak dugo ka nan v vujo pridejo.. to je del globalizacije ka mo te zaj.. Ka zaj naj radio doj vogasnen pa začan Slovenija od kod lepote tvoje.. Konec koncov se mi zdi pa najbole pomembno ka se zavedamo ka smo vsi lidje tak Slovenci, Hrvati, Amerikanci, Madžari.. in ka je najbole važno ka se mamo radi pa čim menje obsojamo en drugoga.. Bojmo ponosni ka smo slovenci, samo v prvi vrsti bojmo lidje.. dobro folga pridige ka še nej dugo od meše :D Gospoda muzičara bi še samo proso ka napiše par kvalitetnih pesmi.. ka si približno znan bole predstavlati ka mate v mislih.. Pa zemite v obzir ka je naše delo ka naredimo fešto.. nej ka mo otrujali lidij z čim bole zahtevnimi pesmimi...kda ščej pošteni delaven človek truden od kedna čuti večeras je naša fešta.. te pa ajde šibamo.. če de zato srečen san svoje napravo :) Smo pa odpreti za nove predloge in me resan zanima vsaj en komad po tvojon izbori :D Lep pozdrav! Grega B.

      30 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      31.08.2015 ob 16:50 muki gost

      Zakaj so pa z ježov kujali gulaš kmetove.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      31.08.2015 ob 18:44 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Vej pa ste nej normalni takše dogračjade se ustvarjajo in takši kujajo. Švic jin notri cupka vlasovje notri plavajo ježe vijdin ka so tudi notri kujali pa si tij ja betežen što bogi jin je te tou jo ha. Tou resan tej lidje ka čakajo ka de kšenki in vse se pojej tou je fejst žalosno kda tak daleč prijdemo. Samo ka je kšenki in ka so bleki puni.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      31.08.2015 ob 22:28 Hojladrihojladra gost

      Pozdravljeni Malo prebiram debato glede glasbe . Hm, kdo pa od prekmurskega benda pričakuje realno izvirnost, če tudi pri igranju komadov nekoga drugega ? To je povezano dejansko s karakterjem ljudi z določenega področja . Prekmurec je nesamozavesten, nesamostojen, skromen odpadnik, ki zmeraj čaka na odpadke gospodarja . Ni identitete, nerazgledanost, depresija . Prekmurec je ziheraš, zaradi tega tudi posluša že 50 - let hrvaško glasbo..glasbeniki Prekmurja, pa v glavnem temu sledijo, zakaj bi se mučil s čim zahtevnejšim, če pa lahko ljudem prodajaš eno in isto sra.nje, znova in znova , tri do štiri akorde, to je domet Prekmurca, plus obvezno hrvaško besedilo, to je zapečateno , amen . Škoda energije, ljudi ne moreš spreminjat, lahko se samo ogneš bedni prireditvi, slabemu bograču in hrvaški depresivni žilorezni popkulturi .Pa ne, nisi bolj inteligenten če poslušaš kvalitetnejšo, zahtevnejšo glasbo, imaš pa verjetno duhovno inteligenco na višjem nivoju . Naše glasbe je pa ogromno kvalitetne in poslušljive..od Belih vran , Faraonov, Tabu , Kvinton, Kingston , Victory , Tinkara Kovač , Magnifico , Dan D , Californija , DMP , Janči Plestenjak, Anika Horvat , Mi 2 , Rok n band , Nude, Kreslin , Predin , Lovšin itd. itd. to je nekaj prilično kvalitetnih komercialnih slovenskih izvajalcev od katerih pesmi poznajo tudi tipični prekmurci, ker jih pač na toliko časa slišijo na radiu . Poizkusite Tropic in boste presenečeni, morda bo še kdo z vami zapel , saj pravite da ne igrate za denar ampak za dušo , potem vam je tudi kak naš komad všeč , pa ponosni domoljubi ste. Lp

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2015 ob 14:04 Prvi september gost

        Hojladri...itd., pa kdo si ti, ki mene Prekmurca sodiš, daješ v nek skupen koš? Nisem tak, nikoli ne bom, in če bom hotel, bom poslušal kitajsko glasbo, nihče mi ne more ukazati, katero m o r a m poslušati! Razumeš?

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      31.08.2015 ob 23:00 gost

      hojladri-lupetaš brezveze...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2015 ob 9:47 gost

        Ko nimaš kaj povedat na komentar, potem napišeš hrvaško besedo...in misliš da si zmagal, ta zgoraj je v bistvu povedal vse.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      31.08.2015 ob 23:06 hojladrihojladra gost

      ali pa tudi ne ;) .,

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      31.08.2015 ob 23:17 gost

      Prekmurska ljudska glasba..kopija madžarske, tako kot prekmurske cimbale, madžarske..melanholija v zvoku in v besedi . Zaradi tega verjetno tudi tako velika ljubezen do hrvaških žalostink , nič ni naključno . Povej mi kaj poslušaš in povem to kdo si ;) .

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      31.08.2015 ob 23:40 bograc gost

      Kakše Bele vrane, Tinkara Kovač, Anika Horvat (Deržaj, Sepe, Dežman) bole sodijo na popevke, kere lidi poslušajo pa samo sidijo poleg, pa mogoče sodijo na druge odre... Što od mladih de pleso na Lahko noč Piran od Anike? Ali pa na ovo pesen Tinkare Kovač z evrosonga? Vači so pa dobri bendi naštejti...lejko pa ka špilajo tuj kaj od toga...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.09.2015 ob 0:03 hojladrihojladra gost

      Predlog pač..kak pa lahko žuraš na Oliverja Dragojevića, Miša Kovaća, Dražena Zečića ? A s predoziranjem Apaurina ?

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.09.2015 ob 0:13 Pomurec gost

      Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2015 ob 0:24 hojladrihojladra gost

        Šokantno..a to zaradi tistega, ki omenja Rome in bograč iz ježjega mesa ??

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      01.09.2015 ob 0:30 Pomurec gost

      In kefe :D

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      01.09.2015 ob 6:48 gost

      Nejsan še čiu ka bi giže gojili se pravi so jih zeli iz naravnoga okolja?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      01.09.2015 ob 10:10 gost

      ge najbole feštan pri tejston Zečičovin falatom..kak se jemi ži pravi..aja..pokidaču lance..te me prijme ka bi vse spotro od vesilja, pa ukoili začan bejžati, ker je tak frišek komad ka se nemren vstaviti, pa tejsta ka pravi ka raste trava zelena..toga pri nas nega..tau se tak zavrtijš pri ton komadi, ka ta spadneš..za prvi November pa si cejli boži den vrtin o groblje, groblje, ti bašto zelena..vsi se đoučemo poulek..nemren se zmisliti vsej naednouk..bum potli šče ka, či se zmislin..zdaj pa iden ka si zavrtin šče eno veselo.. Plači srce, plači..

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.09.2015 ob 10:10 Prekmurec iz Lendave gost

      Ajd ne motajte! Bogračfest je zakon, narod se ma fajn, vsako leto je bouše in tou je tou... Nej trbej zaj tu nekaj moralizirati pa srati. Bi jes lehko tudi kaj napijsal o nekih soboškij pa drugij vaškij prireditvaj, kere se sploj nemrejo primerjati z Bogračfeston. Ajd bok

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      01.09.2015 ob 10:30 gost

      boli me johan za bogračfest - razvedrilo za bedake

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2015 ob 22:30 gost

        komentar pa si vseeno moral napisat a ne ??? .....čeprav te ne zanima...drugič nam napravi uslugo pa niti ne komentiraj

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      01.09.2015 ob 11:00 Prekmurec iz Lendave gost

      Meni se zdij, ka je vzrok vsen ten negativnin komentaron samo eden - nevoščljivost. Etiketiranje obiskovalcov prireditve z bedaki in še z čim pa je skrajno neokusno in pokaže pravi obraz tistoga, keri je tou izrekel... Mijslin, baš me zanijmle, če bi vupal keromi tou v obraz povedati, ker anonimnost za računalnikon ti da moč, daj prijte vsi vij hejteri drugo leto na Bograč fest pa ajd da vas vidin - postavite se na začetki prireditvenoga prostora pa gučite tou obiskovalcon v obraz. Ajd da vas vidin, mišičnjaki...

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      01.09.2015 ob 12:34 gost

      Prišel bo dan, ko bo takšo komentiranje pod neko novico enostavno onemogočeno oz. se bo lahko smetilo nekje na x forumu. Zdaj pa bo 40 ljudi oblikovalo javno mnenje?! Dajte no... . Še enkrat, bravo Lendava, priznanje za naprej in nazaj!

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      01.09.2015 ob 16:04 hojladrihojladra gost

      prviseptember..ja ljuba duša, kdo ti pa kaj brani ? Zaradi mene, če hodiš poslušat vsak večer v štalo vašo mukico kak muka..mene itak ni na take prireditve , ni me bilo 15 let nazaj niti me ne bo ko bom 70 let imel ;) .

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      01.09.2015 ob 16:16 gost

      hepan.......HEPAN......hepan..... hojladrihojladra......Doma ostani in svojoj mukici mukaj he he he.....

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.09.2015 ob 18:46 hojladrihojladra gost

        zgolj potrjuješ moje domneve ...te pa ne obsojam, kot sem že prej omenil, to vedenje je globalni problem v Prekmurju in je povezano z na nek način potlačeno samozavestjo Prekmurca .

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.