https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mateja Kociper je zbirala šolske potrebščine za otroke v stiski

31.08.2015 ob 12:00  

Aktualna miss Pomurja, Mateja Kociper, je ob zaključku dobrodelne akcije, s katero je dva tedna zbirala šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke v Pomurju, zbrala 10 šol, katerim je nato pakete podelila. Predstavniki šol so minuli petek prevzeli pakete, učencem, ki so najbolj potrebni pomoči pa bodo le te podarile šole. 

 

Mateja je šolske potrebšine podarila naslednjim šolam v Pomurju: OŠ Odranci, OŠ Beltinci, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Prežihovega Voranca Bistrica,  OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, DOŠ I Lendava, OŠ Tišina, OŠ Turnišče in OŠ III Murska Sobota.

Ob zaključku akcije se je zahvalila tudi donatorjem šolskih potrebščin, kot so Trgovski center Maximus, poslovalnica Mladinska Knjiga v Maximusu, Cvetličarna Tajda, Acron/papirnica Office and more Lendava in Papirnica Ormož, Romana Šnajder s.p. ter vsem ostalim donatorjem, ki so prispevali potrebščine v zbirni škatlji.

Matejo sta pri dobrodelni akciji podprli aktualna Miss Slovenije Julija Bizjak in vodja projekta Miss Slovenije za Miss Sveta Jelka Verk, ki sta se predaje šolskih potrebščin tudi udeležili.

Mateja še izpostavlja, da je malce razočarana nad pomurskimi občinami in uspešnimi podjetji, ki se na njene prošnje o donaciji oziroma dogovoru za sestanek niso odzvali. Mateja pravi, da je bila akcija namenjena otrokom, ki so res potrebni pomoči, s skupnimi močmi bi lahko zbrali veliko več in narisali nasmeh na obraz še marsikaterega dodatnega otroka. Ti po njenih besedah ne bi smeli biti prikrajšani za stvari, ki predstavljajo osnovo v današnjem času, sploh v našem koncu Slovenije.

Foto: arhiv Mateja Kociper

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2015 ob 14:41 Samopro gost

      Če se že gre samopromocije, naj bi še izbrala kakšno šolo iz goričkega konca ne pa samo iz njej ljubega okoliša. Me niti ne čudi, da se uspešna podjetja in občine niso želela odzvati njenemu vabilu.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2015 ob 10:24 gost

      izbrani sta bili dve šoli iz Goričkega konca in niti ena od njih ni imela časa priti prevzet paketa šolskih potrebščin

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.