https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Policija v sodelovanju z OŠ II Murska Sobota za varnejšo pot v šolo

Murska Sobota, 01.09.2015 ob 10:00  

V prvih septembrskih dneh je zagotavljanje varnosti otrok ena najpomembnejših nalog policije. Na današnji prvi šolski dan sta učence nižjih razredov OŠ II Murska Sobota pospremila varno na pot v šolo Damir Ivančić, mag., direktor Policijske uprave Murska Sobota in Suzana Fartelj, ravnateljica OŠ II Murska Sobota. Otrokom sta  pomagala pri varnem prečkanju prehoda za pešce na Cankarjevi ulici v Murski Soboti, v neposredni bližini OŠ II.

 

Ker je ob začetku vsakega šolskega leta  na cesti veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu, policija naproša voznike, da poskrbijo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni.

»Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna. Ob tem pa seveda ne smemo pozabiti tudi na učence, ki se po dolgih počitnicah vračajo v šole in so še razigrani«, pravijo na Policiji. In dodajajo: »Otroci so kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), poleg tega ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.