https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sindikati začeli zbirati podpise za spremembo minimalne plače

02.09.2015 ob 9:00  

Včeraj so sindikati začeli zbirati overjene podpise za začetek parlamentarne obravnave predloga sprememb zakona o minimalni plači.


Sindikalne centrale, ki so združile moči v želji po redefiniciji minimalne plače, da bi iz nje izvzeli dodatek za neugoden delovni čas, morajo 5000 overjenih podpisov zbrati med 1. septembrom in 30. oktobrom.

Minimalno plačo je junija prejemalo več kot 36.000 oziroma okoli 6% vseh zaposlenih. Kljub temu, da nekateri med njimi delajo v neugodnem delovnem času (ob vikendih, ponoči, med prazniki), zaradi zakonske definicije minimalne plače pa za to ne prejemajo dodatkov kot njihovi sodelavci, ki že tako prejemajo višje plače.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič, je na nedavni novinarski konferenci povedal, da želijo sindikalne centrale čim prej zbrati 5000 overjenih podpisov podpore njihovemu predlogu, da bi lahko spremembe zakona o definiciji minimalne plače začele veljati s 1. januarjem 2016. Semolič je poudaril, da s tem predlogom želijo zgolj odpraviti krivico, ne pa posegati v višino minimalne plače, kot želijo njihov predlog predstaviti nekateri, poroča sta.si.

Dušan Semolič

Zainteresirani lahko podporo spremembam definicije minimalne plače izrazite s podpisom obrazca podpore na upravnih enotah pred uradno osebo in  ga nato oddate na sindikalnih stojnicah pred upravnimi enotami ali pa ga pošljete na ZSSS. Posamezniki z digitalnimi potrdili, ki jih podpira država, lahko podporo oddate tudi preko portala e-uprava.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2015 ob 10:05 prekmurje zbudi se gost

      Toga manipulanta Semuliča bi mogli tirati,ka bi se kadijlo za njim. Ka je pa delo te da se je tej zakon sperejemo, saj se je že takrat znalo ka do delodajalci tou izigravali. Najbole so tukaj na udaru delavci z minimalno plačo, nej pa so edini, saj tudi oni nad minimalno plačo dostikrat ne dobijo izplačanih raznih dodatkov za delo ob težjih pogojih.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2015 ob 10:26 Semulič? Ne, hvala. gost

      Večni sindikalist, ki ni nikoli hotel javno obelodaniti višine svoje plače. Kje je bil leta 2009? Takrat si v MS ni niti upal. Semulič go home.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2015 ob 14:06 gost

      naj predlaga takšno minimalno plačo, kot je njegova plača.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2015 ob 14:19 gost

      Romi teh problemov nimajo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2015 ob 19:26 gost

      Vse sindikate je potrebno RAZPISTITI !!!! Vsa ta banda je glasna samo , ko so pred mediji , ko pa se tole poleže , pa so tiho , ker se bojijo za svoje stolčke ! No razen Štruklja !

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.09.2015 ob 14:55 gost

      Vsi ven iz SINDIKATOV ,ne pa da ga z članstvom podpirate .Pa naj ima te veliko plačo ,majku mu CRVENU.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.09.2015 ob 15:22 Bla...Bla...Bla gost

      Bolj ko govorijo bolj NIČne naredijo...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.09.2015 ob 16:35 gost

      idioti sve so nam vzeli

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.