https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota je znova v znamenju plesa

Murska Sobota, 04.09.2015 ob 15:00  

Murska Sobota je znova v znamenju sodobnega plesa. Program letošnjega desetega festivala Front@ obsega dela umetnikov iz Avstrije, Francije, Madžarske, Hrvaške, Španije in Združenih držav Amerike ter predstavlja malo platformo najvidnejših ustvarjalcev slovenskega sodobnega plesa kot so Gregor Luštek in Rosana Hribar, Iztok Kovač in EnKnapGroup, Milan Tomašik, Maša Kagao Knez in Baobab.

 

Festivalski dogodki se odvijajo tudi na prostem, tudi na neobičajnih prizoriščih, kot so preddverja in kavarne. Pod umetniškim vodstvom Katje Legin v Ljubljani in Murski Soboti poteka tudi plesni laboratorij.

Na festivalu se tudi letos predstavlja prihodnost sodobnega plesa, poleg mladih plesalcev izbranih na tekmovanju plesnih miniatur OPUS1, tudi Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana - smer sodobni ples, Šola sodobnega plesa Ane Maletić iz Zagreba, Umetniška šola Franje Lučića iz Velike Gorice ter akademija SEAD iz Salzburga.

Včeraj sta v Gledališču Park nastopila s predstavo 16 Rosana Hribar in Gregor Luštek, ki sta  Prešernova nagrajenca. S to predstavo je bil ob krajšem nagovoru umetniškega vodje festivala Matjaža Fariča in murskosoboškega župana, dr. Aleksandra Jevška, odprt letošnji jubilejni deseti mednarodni festival sodobnega plesa Front@. Sledila je še predstava Od valčka do mamba Radiobaleta iz Madžarske.

Fronta se z več plesnimi predstavami v Gledališču park nadaljuje še danes in v soboto, pred njo pa je postavljen odprti oder, kjer se bodo danes predstavile plesne šole. V sredo in četrtek pa je bil festival namenjen osnovnošolcem, ki so si ogledali plesni predstavi skupine EnKnapGoup Pozor, hud pes 2 in Huda mravljica. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.