https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pri kroškem brodu dan posvetili reki Muri

Krog, 07.09.2015 ob 10:00  

Pri brodu na Muri v Krogu je včeraj potekal v organizaciji Zveze društev MojaMura dan reke Mure z naslovom Moja Mura, dober den.

 

Namen prireditve je bil prijetno preživeto nedeljsko popoldne ob naši reki ter da ob njej obiskovalci začutijo mogočnost narave. Z njo pa so želeli tudi nagovoriti obiskovalce, da ponotranjijo občutenje vodotoka, ki nas zaznamuje in daje pokrajini življenje ter sam od sebe ponuja možnost trajnostni sobivanja.

V zgodnjih popoldanskih urah se je prireditev pričela s pohodom, ki se je pričel na Trgu zmage v Murski Soboti. Pohodniki so se pod vodstvom PD Murska Sobota podali do kroškega broda. Nato je na prireditvenem prostoru ob Muri sledil pogovor o o projektu čezmejnega biosfernega rezervata pod okriljem Unesca. Zatem pa je sledil bogat in raznovrsten glasbeno kulturni proghram s številnimi nastopajočimi, kot npr. Vlado Kreslin, Regina, Vlado Poredoš, Alja Petric in Aleš Ifko, Angelski biseri, Dorina, Marjan Farič, Dejan Berden, Folklorna skupina iz Apač, Društvo ljudskih pevk iz Apač, Citrarji Potonika, Moški pevski zbor iz Turnišča, Kunštni Prleki, Kantavtor Dani, Tine Mlinarič, Moira, Simona Cizar, Urh Zver, Sončna uprava in drugi.

Sočasno je potekalo opazovanje ptic v naravi, fotografska razstava o ribah, diaprojekcije, recitali o Muri, pokušnja lokalne kulinarike, vožnja z brodom in še kaj. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2015 ob 12:09 obmurec gost

      Tukaj se vas zbira dosti preserantov , ki nimate pojma o muri in njenem pomenu za sobivanje z ljudmi in naravo ! Napihnjeni ste od nekaterih namišljenih strokovnjakov , ki proučujejo vodo in življenje v nje in ob njej ! Kako brezbrižno gre vse mimo nas , pa nobeden ot teh veljakov nima nobenega konkretnega odgovora , kaj šele , da bi povedal kaj in kako po taki poti razumno naprej . Koliko električne energije bi se lahko ustvarilo na čisto (human ) način , zdaj nam pa tole dajejo rodovitna polja , hrane pa primanjkuje ! Če misliš , da si pameten , potem moraš tole vrednoto tako izkoristiti , da je drugi ne občutijo kot breme na svojih plečih ! Tukaj pa tudi tile ( estradniki) prispevajo v lonec , ki že teče čez rob !

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.09.2015 ob 12:05 leska gost

        No, kaj si sploh hotel povedati ??? Pojma nimaš o čem pišeš! Plačanec si od elektrarn. Njim se gre za velike denarje, ki jih hočejo pospraviti v žep. Mura nima potenciala, ki bi ga bilo smiselno izkoriščati na tak način, kot ga želijo dravske elektrarne. Vsaka stvar ima svojo ekonomiko. Bistvo je, da je potrebno zmanjšanje energije. Denar usmeriti v energetsko sanacijo stavb. Dolgoročno Slovenija za neodvisnost od električne energije potrebuje novo nuklearko, ki bo pokrivala vse potrebe. Ekologije se sploh nisem dotaknil.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2015 ob 20:41 krEn gost

      @obmurec o čem ti to ? kaj si sploh želel povedati s tem ?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2015 ob 9:49 Treza gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2015 ob 12:38 gost

      vij nakladaši ,o zmanjšanju energije !? pa ge smo ešče mij , vsaki dan se skoraj povečuje , pa (ne ogrevamo )se na električno energijo ! avstrijci in hrvati izrabljajo vse dobrine , kar jim reka nudi , samo mij (nevaspijtani ) slovenci smo zelo revno pametni , in vsemu nasprotujemo , kar bi nas lahko vsaj delno potegnilo iz dreka !!! taki shodi in podobni so za nas , ki drugače razmišljamo in si sami služimo kruh , ne da bi nam ga kdo kupoval , kot morda vam , ki imate čas za take neumnosti,mlatenje slame in napenjanje praznih .... samo da se pokažete , da nekaj frfrate in nasprotujete , kar je tudi vaša skromna pravica ....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.