https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Potepanje s trajki po Sloveniji

09.09.2015 ob 7:00  

Vse se je začelo z nedolžno debato, kam bi se odpeljali s svojimi trajki. Porodila se je zamisel, da bi organizirali dvodnevni izlet do Prekmurja. Udeležba: kdor ima voljo, kdor želi in kdor ima čas. Po principu: več glav več ve, mnenja in predlogi dobrodošli. Upošteva se večino, stroške nosi vsak zase.


Zaradi napovedi slabega vremena 15.8., je bil izlet prestavljen za 14 dni – na konec avgusta. Napoved vremena je bila super, lepo vreme, brez padavin, vroče – idealni pogoji za izlet, je povedal Oto Kokl.

V soboto, 29. avgusta, tako zgodaj zjutraj zagrmijo motorji na Vipavskem - Kalce, kjer se zberejo primorski trajkerji. Pot jih vodi po stari cesti v Ljubljano, kjer se priključijo trajki iz osrednje Slovenije in Gorenjske. »Vozimo lepo v skupini do Trojan. Krofi za zajtrk oz. malico se prav priležejo, a se ne zamujamo preveč. Pot nas vodi po Savinjski dolini, preko Arje vasi, do Slovenskih Konjic. Ne zadržujemo se, konec Ptuja v Spuhlji nas čakajo štajerski oziroma bolj prleški trajkerji. Tukaj se nas zbere že 11. Med kosilom pogovori in načrti za nadaljevanje poti. Vodstvo prevzamejo Prleki in nas peljejo skozi Ormož proti osrčju Prlekije. Zavijemo na Vinsko cesto in kratek postanek v dvorcu Jeruzalem. Občudovanje razgleda vse do Hrvaške. Vodijo nas naprej po Vinski cesti, po gričih Prlekije v Ljutomer, kjer obiščemo Puhov muzej. Podpredsednik nas že čaka in prijazno pozdravi. Pove zgodovino muzeja in nato sledi ogled. Obisk zaključimo še s pogostitvijo in skupinsko sliko. Iz Ljutomera nas pot pelje čez reko Muro na Prekmurje. Tu si v Ižakovcih ogledamo Milin na Muri, ki ga imenujejo tudi Otok ljubezni. Priključitev še štajerskega trajka in prekmurskih trajkarjev,« nam z navdušenjem pojasni Kokl in nadaljuje: »Od tu naprej, zaradi pozne ure, že drvimo proti naši nastanitvi, v Gaberje na kmečki turizem. Pričakata nas gospodarja, dobrovoljna – ne moti ju hrup motorjev, ko prihrumimo. Postanka je samo toliko, da se osvežimo, porazdelimo sobe in že se nam mudi naprej v Lendavo. Tam je potekala Bogračijada. Ja, tega pa res ne smemo zamuditi, če smo že tako blizu.«

V Lendavi jim je nekaj težavic povzročilo parkiranje, saj jih je bilo veliko in so želili ostati skupaj, kot so bili skupaj ves dan. Vsi skupaj, kot mala brigada, so nato odkorakali po prizorišču do lokala moto kluba Lindau, kjer so jim čestitali za zmago – skuhali so namreč najboljši bograč med vso konkurenco. Dokazali so, da tudi motoristi znajo dobro kuhati. Po pozni večerji v Lendavi so se odpravili nazaj na njihov "Ranč" k zasluženemu počitku.

Naslednji dan so se vstali že ob sedmih zjutraj, opravili skupni zajtrk in se odpravili za Lendavo, preko Dolge vasi, v smeri Murska Sobota. Tik pred njo so jih pričakali prekmurski trajkerji in prevzeli vodstvo. »Vožnja v koloni preko gričev nam je bolj domača kot ravnina v okolici Lendave. Prekmurci nas vodijo do Goričkega na grad Grad. Pred gradom je parkiranih 18 trajkov. Pogled nanje je bil prekrasen, misel, da se nas je toliko zbralo je bila čudovita. Tu si ogledamo muzej in sledi vožnja v Beznovce na kosilo. Ob kosilu planiramo pot, ki nas čaka. Prekmurci nas vodijo preko Avstrije v Gornjo Radgono, kjer se poslovijo. Od tu naprej pa nas Štajerska trajkerica popelje preko Lenarta na Ptuj, oziroma do Ptujskega jezera - domačini mu pravijo tudi Ptujsko morje. Še kratek postanek in slovo od Štajercev – Prlekov in nadaljevanje poti proti domu po že znani poti proti Trojanam, kjer smo imeli zadnji skupni postanek. Nadaljujemo pot proti Ljubljani, kjer se odcepimo vsak v svojo smer,« je ponosno zaključil Oto ter nam zaupal svoje občutke: »Prvi tak izlet se je uspešno zaključil z dobro voljo, z novimi poznanstvi in novimi kolegi trajkerji ter srečno – varno vrnitvijo domov. Pot je bila zelo zanimiva in nepozabna, vredna udeležbe in ponovitve. Dokaz, da je v sodelovanju zmaga - po kilometrih daleč narazen, v mislih pa vseeno blizu. Posebna zahvala vsem, ki so sodelovali pri organizaciji ter tistim, ki so se izleta udeležili -  na ponovno snidenje.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: Pomurec.com, trajkerji Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.