https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Borut Semler zamenjal Rusijo za Gruzijo

15.2.2011  

Pomurski nogometaš Borut Semler, ki je že v rosnih letih zapustil Muro in se odpravil v Nemčijo, se je iz ruske Mordavie preselil v gruzijski Dinamo Tbilisi. To je že peta država, v kateri bo igral, za nekdanjega sovjetskega velikana pa je podpisal triletno pogodbo.

Borut Semler je po enoletni avanturi pri ruski Mordovii Saransk, kjer je nastopil na 32 tekmah in dosegel en zadetek, znova zamenjal klub. Napadalec, ki bo kmalu dopolnil 26 let, bo odslej igral pri nekdanjem sovjetskem velikanu Dinamu iz Tbilisija, ki je med drugim leta 1990 zmagal v nekdanjem evropskem pokalu Pokal pokalnih zmagovalcev. Semler, ki bo imel dres s številko 11, je podpisal triletno pogodbo.

Od Mure do Gruzije

Nizko rasli Apačan se je pri štirinajstih letih iz Mure za dve leti najprej preselil v Varteks, od koder ga je pot vodila v sloviti münchenski Bayern. V Nemčiji je preživel kar šest let, po treh letih v mladinskih vrstah, je še tri leta igral pri drugi ekipi Bayerna. Ker se mu ni uspelo prebiti v prvo moštvo, se je odločil oditi iz Nemčije, ter se leta 2007 znova vrnil v Varaždin k Varteksu. V jesenskem delu naslednje sezone je igral v Domžalah, nato pa leto in pol pri ptujski Dravi. V zadnji sezoni je igral kot že rečeno v Rusiji, Gruzija pa bo že njegova peta država, v kateri bo igral. Semler je v svoji karieri doslej zbral že tudi sedem nastopov v dresu slovenske reprezentance.

Fotografije so s tekme mlade reprezentance iz leta 2006, katere kapetan je bil prav Semler, poleg njega pa so igrali recimo Handanovič, Birsa, Burgič, Stevanovič, Jokič in Brečko ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.