https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostna otvoritev težko pričakovanega podvoza v Murski Soboti s predstavniki vlade in Cerarjem

Murska Sobota, 16.09.2015 ob 8:30  

Včeraj je v Murski Soboti na Panonski cesti prvič stekel promet po dolgo pričakovanem podvozu pod železniško progo. Zgrajen je bil s pomočjo kohezijskih sredstev v okviru projekta posodobitve železniške proge Pragersko-Hodoš. Slovesnoti ob predaji namenu sta je v okviru vladnega obiska v Pomurju udeležila med drugimi visokimi gosti tudi premier Miro Cerar in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

 

Na krajši slovesnosti ob tej priložnosti se je župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, zahvalil vsem, ki so prispevali k temu, da je Murska Sobota dobila sodoben objekt, ki omogoča izvennivojsko križanje železniške proge in ceste ter s tem večjo pretočnost prometa. Zahvalil se je izvajalcem, delavcem, svojima županskima predhodnikoma, županu Slavicu in Štihcu, za opravljene številne kilometre, da je podvoz danes izgrajen, pa tudi državi, ki je podvoz financirala.

Predsednik vlade Miro Cerar je svoj govor zaradi dežja sicer skrajšal in med drugim povedal: »Veseli me, da smo s pomočjo evropskih sredstev prišli do tega objekta, kajti to, kar smo s pomočjo evropskih sredstev v tej perspektivi dosegli na železniškem omrežju, je primerljivo z gradnjo prve železniške proge na slovenskih tleh pred stopetdesetimi leti«.

Podvoz je bil zgrajen kot eden od dvanajstih v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko-Hodoš za hitrosti do 160 km/h. Skupaj s posegi na železniškem omrežju so ob podvozu zgradili še dve krožni križišči. Taka ureditev naj bi prinesla večjo stopnjo prometne varnosti za vse uporabnike cest na tem območju.

Po novem podvozu in dveh krožiščih sta prva simbolično zapeljala dva starodobnika in tako uradno predala podvoz prometu.

 

Od 17.30 ure naprej je bil sproščen promet po Cankarjevi ulici, Panonski ulici in Bakovci ulici. Gregorčičeva ulica (od križišča s Slomškovo do  krožišča) pa ostaja zaradi izgradnje navezave na krožišče še vedno zaprta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2015 ob 9:31 ss gost

      Lažnivi kljukec Gašperšič, na nosu se ti vidi da lažeš!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2015 ob 11:34 podvoz gost

      Lepo, lepo. Kot vse pri nas se je tudi ta podvoz delal predoooolgo. In seveda so vse take stvari, ki jih financirajo davkoplačevalci veliko predrage. Če bi v drugih razvitih državah delali s takim tempom potem države ne bi bile razvite ampak na nivoju nekdanjega Avstrijskega cesarstva. Mesec in pol, koliko bi naj trajalo dokončanje odecpa na Gregorčičevo je daleč preveč.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2015 ob 17:35 gost

      pa dajte že ednouk hejnjati s ten štihecon. kak je te on zaslužen za tou? mogouče tak ka je dovolo ka se štreka nej umaknoli iz mesta pa je te železnica mogla podvoz delati? ka ma štihec s ten veze? sploj majo vsi srečo ka se je začnola posodobite železnice z evropskimi pejnazami ka vačik toga podvoza nebi nigdar bilou. štihec je prej zaslužen za tej podvoz. če je što si je tou prvi zmislo slavič. jevšek ja pač zdaj mogo kak župan iti na otvoritev. rejdno ste eni zabiti v tej vaših glavaj. pa jebo vas že ednouk tej vaš štihec. človik je zgodovina pa dajte mer z njin. vej jevšek tudi nede duga ali jebo vas štihec no. štihec se lejko pohavli samo z trgovinami v Soboti. gda se je nazadnje v našon varaši kakšen blok zazido? so se delala kašna neprofitna stanovanja? nej, samo trgovine. in tou je zdaj štihecova dika. bautaš štihec bi se mogo zvati.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.09.2015 ob 17:39 gost

      Štihec hvala ! Tako naprej tudi drugi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.09.2015 ob 17:50 gost

      Ne motaj ka se točno vidi ka nemaš pojma. Delček projekta se je začo že v čase slavica (del obvoznice) in že takrat je bil na občini vodja tega projekta štihec. Kda je zgubo prve volitve in so ga z občine odpustile je ta projket miroval. Takšen kot ga vidimo danes, V CELOTI (z rondoji, podvozi, nadvozi) in ga bomo vidle še v prihodnje se je začo komaj pred kakšnimi šestimi leti kda je štihec že bil 4 leta župan. Torej umeščanje v prostor, sprejemanje prostorskih načrtov, komunalno opremljanje, gnjavljenje investitorov ka dajo pejeneze,.. je vse delal Štihec in njegova ekipa na občini. Tak ka mi ne motajte ka je štihec tu cuj nika nej meu, ker je točno on forsejro ka se to vse naprave. Brez njega toga tan gnes nebe bilou. Tu seveda nemreš pozabite tudi na pomgradove delavce keri so delal 12 ur na den za to... Tak ka lejko se jevšek še stokrat zlaže pri govoraj in "zahvale" vsem ka lejko svoje zobe na slikaj tan kaže, pripiše zasluge drugim ali sebi (samo štihece nej) pa bomo še vedno znali kdo je v največji meri zadužene za to...Vi pa samo špilajte barabe in zavajajte lidi, nasprotnikon to paše ka si na takšen način nižate rating...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.09.2015 ob 18:54 gost

      Ka pa te zdajšnja smetana na čelu z Jev. gradij , ali kje odpirajo delovna mesta , če vam je že tak Šti.. na , ali v spotiko ????

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2015 ob 8:18 gost

      kak dugo te še toga štiheca naprej nosili za sakši drek? na kelko otvoritvaj je pa on gučo pa so tisto nej bili njegovi projekti? tak pač je, što je v danon trenutnki župan pač more meti guč, neglede na vse. pa pomejrite se že ednouk, štihec je zgodovina.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2015 ob 8:45 pancho villa gost

      Za zgodovino pa velja, da se ponavlja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.09.2015 ob 11:38 gost gost

      Gost (17.09.2015 ob 8:18), Štiheca zato naprej nosimo, ker Jevšek neje odpro še niti enoga svojoga projekta pa je župan 1 leto. Vse kar odpira je Štihecovo. Za ka pa te plačo vličej? Ka povezuje povezane, davle pejneze Red Bulle, zdigavle ceno komunale ka pokrije plačo svetovalca Šiftara....?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.09.2015 ob 15:22 gost gost

      Še en projekt s šterim se kiti Jevšek (svojih itak nema), zaslužen zanj pa je Štihec. Pa gda tan vidin na slikah razne slavince, gujte, celece in ostalo politikantsko golazen, kak se v bližino Cerara rivlejo ker se vele pomembni, mi ide na bruhanje. Celec še pred letom v janši v rit lezo, zdaj se je prodal novemu gospodarju. Enkrat lakaj, vedno lakaj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.10.2015 ob 14:56 gost gost

      Lejko pametuvlete kak koli,ti podvoz oz. nadvouz je delo Štihica pa se lejko na glavou postavite! Trbej malo poglednoti nazaj, pa viditi ka je Slavijč napravo v svojem mandati pa ka Štihec. Samo očitno ništerni mate slabe spomijne eli jij ga pa spluj neščete meti!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.10.2015 ob 16:59 gost

      kelko lopat je te vrgo štihec ka je tou njegovo delo? hejnjajte že ednouk s ten štihecon, on je zgodovina. na kelko otvoritvaj je pa on biu pa so nej tou bilij njegovi projekti? je mogo po službeni dužnosti. mater ste eni blesavi. malo se pijtajte gda se je nazadnje v Soboti kakšen blok zazido z neprofitnimi stanovanjami, pa te po ton soudite njegovo delo nej pa po števili baut kere je pripelo v Soboto ka si je malo žepe napuno. eni znamo kak se je znao valiti po raznih biznismenskih žurkaj gda je malo preveč natanko. štihec v Soboti več nigdar nede župan zatou ka narod dobro zna ka je on napravo (za sejbe) oziroma ka je nej napravo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.