https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pred enim letom v Pomurju poplave, danes skoraj trideset stopinj

17.09.2015 ob 11:00  

Lanski drugi septemberski vikend mnogi Pomurci ne bodo dolgo pozabili. V soboto, 13. septembra, je zaradi nalivov poplavilo marsikatero vas, deževje pa ni pojenjalo vse do torka, 16. septembra, torej pred natanko enim letom. Lani poplave, letos pa smo sredi že tako imenovanega šestega vročinskega vala, ko se bodo temperature približale tridesetim stopinjam celzija.


Lanske septemberske poplave so pokazale, kako ljudje znamo stopiti skupaj, od gasilcev, predstavnikov civilne zaščite, do sosedov in sokrajanov. Mnoge hiše in kleti so utrpele škodo, toda za tem se je nekaj vendarle premaknilo in se postorilo, kar bi se moralo že sproti.

Sanirane in očiščene so bili zamuljene struge potokov, jarkov in ostalih vodotokov, brežine in še kaj, tako da bi ob enakih količinah dežja kaj takega kot lani ne more več zgoditi.

 

V spodnjih novicah si oglejte, kakšne poplave so pri nas bile pred enim letom:

Narava zopet pokazala zobe

Težave s poplavami tudi v občinah Črenšovci, Odranci in Velika Polana

Tudi v Prosenjakovcih so imeli včeraj hudo uro

Voda znova zalila Rakičan

Poplavljena reka Mura pri avtocestnem mostu

V Gančanih je voda tekla v potokih; z vodo se še vedno borijo v Rakičanu in Noršincih

V reki Muri plavajo cela drevesa, na njej pa se delajo visoki valovi

V Bakovcih ob nogometnem igrišču plavajo ribe

Poplave v Prekmurju iz zraka

Posnetek poplav v okolici Ižakovec včeraj

Panonsko morje v Veliki Polani

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2015 ob 12:28 ms gost

      Če de pa dež de ista slika kak lani .Nikaj nišče nej napravo ka bi se vsaj malo zadržalo če de povodenj.Vsi so meli usta raznij lejpij besed in pametovali kak pa ka in od toga je nej nič napravleno

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2015 ob 21:27 dež gost

        smo pa specijalisti , obcestne jarke smo vničili beri zasipali , cestišča odvodnjavamo na čistilno , plačuvlemo obratovanje , mamo morje kvazi stručnjakov , rezultat pa je nula ;; BRAVO !!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.