https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gašperšič o soboški obvoznici, ki jo bomo še morali počakati

Murska Sobota, 17.09.2015 ob 13:15  

V sklopu vladnega obiska Pomurja se je murskosoboški župan, dr. Aleksander Jevšek, v torek sestal z ministrom za infrastrukturo, dr. Petrom Gašperšičem. Tema njunega pogovora je bila obvoznica, ki bi prometno razbremenila mesto in bolje povezala obrtno -industrijsko cono z Goričkim. Sredstva, ki so bila v državnem proračunu predvidena za njeno gradnjo, so bila porabljena za druge namene, zato jo bomo čakali še tri leta.

 

Ob koncu razgovora je minister Gašperšič v izjavi za medije dejal, da  so bila predvidena sredstva za obvoznico porabljena, država pa bo projekt v naslednjih treh letih financirala iz lastnih sredstev. V ta namen so že v državnem proračunu za leto 2016 zagotovili sicer manjši del potrebnega denarja, okrog pol milijona evrov, kar bo zadostovalo za pričetek arheoloških raziskovanj naslednje leto. V  naslednjih letih pa bodo po besedah ministra morali zagotoviti preostanek potrebnega denarja, da bo projekt realiziran. To bi bilo možno po njegovem v dveh do treh letih, še v času mandata te vlade.

Župan Jevšek je z zagotovili zadovoljen, saj je treba arheološka izkopavanja v vsakem primeru opraviti in zahtevajo veliko časa. Jevšek še pravi, da imajo zagotovila, da bo projekt v naslednjoih dveh treh letih stekel in se tudi zaključil. Izpostavil je še, da gre za regionalni projekt in ne projet MO Murska Sobota, za povezavo goričkih občin z avtocesto in murskooboško obrtno -industrijsko cono.  Infrastrukturna povezava je po besedah Jevška tudi vedno vprašanje, ki zanima potencialne investotorje.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2015 ob 16:11 gost gost

      Nagradno vprašanje za podpredsednika vlade Židana: zakaj ste ta sredstva dovolili porabiti drugje, potem ko so z veliko muko prišla v državni proračun za soboško obvoznico??????. Tako pomagate domačemu narodu????? Aja, Vi niste domačin, zato mi nismo domači za Vas. Že razumem... Spet podobna zgodba kot pri nekdanjem podpredsedniku parlamenta g. Gerečerju. Prišel na funkcijo in pozabil od kje je. Povsem enako je z Židanom, s to razliko, da nam uturil še štajerca za župana. Vi jih pa kar volite te štajerce in podpirajte, ker tako lepo govorijo... Kdaj bi štajerci izvolili in podpirali prekmurca? Nikoli, ker niso naivni, kot mi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2015 ob 8:34 gost gost

      Gašperšič je pred kratkim lagal v zvezi z DARSOM. Ali vam ni jasno da je tudi tokrat tako. Župan pa je zadovoljen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2015 ob 12:36 gost gost

      Župan po enon lete še nej gor prišo za ka se ide in je nadvse zadovoljen, kak se stvari dogajajo same od sebe (odpira projekte od Štiheca :) ). Za Židana pa boukše ka nemo ka pravo, ka me zaprejo. Njegova glavna referenca je uničenje svinjereje v Pomurje. Populist do amena, stare mame ga majo rade, ker "tak fajn guči". Gda jih pa pitam, ka je povedo, pa ne vejo povedati :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.