https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na Pomurskem sejmu pripravljeni na prihod beguncev

18.09.2015 ob 15:42  

Potem ko v prihodnjih dneh tudi v naši regiji pričakujemo begunce iz Sirije, je ena od lokacij, kjer naj bi bili nastanjeni, tudi Pomurski sejem v Gornji Radgoni.  Kaj menijo o tem na Sejmu, je povedal predsednik uprave Janez Erjavec.


Izjavo Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma, v zvezi z možnostjo začasne namestitve migrantov na lokaciji Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, objavljamo v celoti:

»V zvezi s prošnjo ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije, državnega sekretarja Andreja Špenga,  smo na Pomurskem sejmu v sodelovanju z občino Gornja Radgona izkazali pripravljenost, da pomagamo pri rešitvi problema začasne namestitve ubežnikov, ki prihajajo v Slovenijo. Na Pomurskem sejmu obstaja možnost za začasno namestitev beguncev v halah A, A1 in A2 s skupno površino 4740 kvadratnih metrov ter na prostoru pred halami na zunanjem prostoru. Ti prostori so z ozirom na sejemsko dejavnost na voljo do 1. 3. 2016. Vse ostale površine so že zasedene s skladišči in za tekoče poslovne potrebe.

Pred morebitno realizacijo projekta se bomo natančno dogovorili o skrbniku začasnega begunskega centra ter o njegovih pristojnostih in obveznostih do lokalne skupnosti in lastnika prostorov. Posebna pozornost v tem dogovoru bo namenjena varnosti lokalnih prebivalcev in njihovega premoženja.«

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.