https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Jevšek sprejel zlate maturante iz Mestne občine Murska Sobota

19.09.2015 ob 8:00  

Župan dr. Aleksander Jevšek je včeraj v svojem uradu pripravil sprejem za zlate maturante iz Mestne občine Murska Sobota. Letos so v naši občini maturo z zlato odliko opravili štirje maturanti: dva iz splošne mature in dve zlati maturantki iz poklicne mature.

 

Maja Vöröš je zlata maturantka Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru in se je odločila za študij medicine v Ljubljani.  Jan Žuntar je zlati maturant Gimnazije Murska Sobota, vpisal je študij kemijskega inženirstva v Ljubljani.

Urška Kodila, ki se je odločila za študij delovne terapije v Ljubljani  in Dolores Novak, ki bo študirala fizioterapijo v Ljubljani, sta zlati maturantki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Župan Jevšek je zlatim maturantom zaželel vse dobro na njihovi nadaljnji življenjski poti in izrazil upanje in željo, da se po končanem študiju vrnejo v domačo regijo in s svojim znanjem prispevajo k njenemu razvoju. Bodočim študentom je predstavil tudi možnost pridobitve zlate štipendije Mestne občine Murska Sobota, ki jo občina pravkar razpisuje skupaj s Pomursko izobraževalno fundacijo.

Zlatim maturantom je župan čestital s priznanjem Mestne občine Murska Sobota in jim podaril grafiko akademskega slikarja Sandija Červeka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.