https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Madžari bodečo ograjo na meji s Slovenijo že odstranjujejo

25.09.2015 ob 14:44  

Ograjo, ki so jo Madžari postavili včeraj v Pincah, danes že odstranjujejo. Odstranili pa naj bi tudi žico na meji v Žitkovcih.


Ograja med obema državama, sestavljena iz treh vzporednih bodečih žic, naj bi bila postavljena točno na mejni črti, s kakšnim namenom pa jo že žico odstranjujejo, madžarski vojaki niso odgovorili, poroča Žurnal24. Slovenska policijska patrulja je dogajanje opazovala, tudi slovenski policisti pa nimajo odgovora, zakaj Madžari žico, s katero želijo preprečiti migracije beguncev, odstranjujejo že drugi dan po tistem, ko so jo postavili.

Po poročanju Žurnala naj bi madžarski policisti že zapustili mejni prehod Pince, ograjo pa odpeljali s seboj, ob tem pa naj bi 500 metrov dolga ograja na desni strani mejnega prehoda, v smeri proti avtocesti še vedno stala. Prav tako naj bi v tem trenutku še stala ograja ob mejnem prehodu Dolga vas.

Žičnato prepreko so madžarski vojaki postavili včeraj (Foto: Lendavainfo.com)

Po schengenskih pravilih dovoljen le začasni nadzor na meji med dvema članicama

Ograja na meji med Slovenijo in Madržarsko naj bi bila prva meja znotraj schengenskega območja, kjer so postavili ograjo. Znotraj schengenskega območja tudi velja, da se lahko namesti le mobilne pregrade torej le ovire, ki jih je možno odstraniti v enem dnevu.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2015 ob 15:30 pišti gost

      Večjih bedakov , kot so Madžari , na svetu NI ! Žico si naj dajo okrog glave ! V 21. stoletju , pa bodečo žico ? Se vijdi koliko so zaostali narod !

      3 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2015 ob 15:39 joško gost

      Madžari kak narod si čist vredi... majo pa nekaj posameznikov, kak tudi mi Slovenci, ki so pa ne čist pri pravi... Komentar, kak tvoj dragi pišti te pomojen postavljajo vred z po tvoje imenovanimi bedaki prek meje... :)

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2015 ob 15:52 gost

      Pišti, Pišta, je madžarsko moško ime, zatorej v bodoče komentatorji premislite, preden zinete.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.09.2015 ob 16:27 nemaveze kdo gost

      žico odstranjujejo zato, ker je včeraj gospa kanclerka izjavila, da če drugače ne vejo migrante zaustaviti kot z bodečo žico ... pa še nekaj je motala Orbanu, on pa je samo mirno odgovoril, ok, pa naj grejo ... in posledica tega je odstranitev žic, sedaj bojo vsega i svašta puščali v oz. preko madžarske

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.09.2015 ob 17:19 gost

      ges resno ne ven v kon jin je fora s touf ograjo na HUN-SLO meji. vej pa niti eden begunec nede šou iz slovenije na mađarasko ampak direkt v avstrijo. edino, če se zgibi pa po nesreči zaluta na mađarijo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.09.2015 ob 18:11 gost žica gost

      Ja Pišta, nej samo ka so bedaki, še hujše je, ka so hinavski. Pred tebof tak, za tebof tak. Sicer pa toga lejko vidiš dosta prinas, kak zdigavleji glave, ka majo vse pravice. Zdaj so končno dobili od Evrope po prpi.Saka čast Merklovi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.09.2015 ob 19:15 gost

      Treba jih dati na psihatrijo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.