https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Gornji Radgoni počastili svoj praznik in nagrajence

03.10.2015 ob 8:00  

V Gornji Radgoni s slavnostno akademijo počastili občinski praznik in nagrajence

Do zadnjega kotička napolnjena Kulturnega doma je dokazovala, da občani spoštujejo spominski dan - 1. oktober, dan trgatve, setve in spravila pridelkov. Župan Stanislav Rojko je v uvodnem govoru izpostavil, da si bodo prizadevali, da bo Radgona odprto mesto, toda pri nekaterih ciljih jim bo morala stati ob strani tudi država, tako kot v teh dneh stoji Gornja Radgona ob strani državi.

S svojim govorom je prisotne ganil tudi prejemnik osrednje nagrade akademika dr. Antona Trstenjaka, Anton Rovšnik, ki je nagrado prejel za svojo življenjsko delo na področju kulture, izobraževanja, športa in drugih področij dela. Zlati grb Občine Gornja Radgona je prejel g. Bogdan Šajnovič, in sicer za njegovo življenjsko delo pri razvoju gasilstva, civilne zaščite ter na področju reševanja iz vode in na vodi. Srebrni grb Občine Gornja Radgona je prejel g. Anton Rožman in sicer za pomembne dosežke v dvajsetletnem obdobju pri razvoju športa v Občini in kot vzpodbudo za nadaljnje ustvarjalno delo. Bronasti grb Občine Gornja Radgona so podelili ge. Alenki Kurbus Šiško, in sicer za dosežke in uspehe na področju prostovoljstva in kot vzpodbudo za nadaljnje ustvarjalno delo.

Listine Občine Gornja Radgona so prejeli TD Majolka, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova in Likovno društvo Gornja Radgona. Župan je podelil je tudi posebna županova priznanja, ki so jih prejeli društva in posamezniki ob jubileju ali za posebne dosežke. Tokrat so jih prejeli: Društvo upokojencev Gornja Radgona, Gasilska zveza Gornja Radgona, Gasilski oktet Gornja Radgona, dolgoletni ravnatelj OŠ Gornja Radgina Dušan Zagorc, zlata maturantka Melisa Klemenčič, Podjetniško razvojna agencije Pora, Radgonske gorice in PGD Gornja Radgona. Program je popestril KD Harmonikarski orkester Gornja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.