https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: V Murski Soboti mednarodni košarkarski turnir Radenska 2015

5.10.2015  

Minuli petek in soboto je v dvorani OŠ I Murska Sobota potekal mednarodni košarkarski turnir Radenska 2015.

 

V petek sta se v prvi tekmi pomerili ekipi, ki bosta v sezoni 2015/2016 tekmovali v 2. SKL, dve štajerski košarkarski ekipi. Spremljali smo lahko pravo košarkarsko poslastico, kjer so več želje in volje za zmago pokazali košarkarji KK Konjice, ki so premagali AKK Branik Maribor z izidom 83:74 ter se tako uvrstili v sobotni finale. Največ točk za ekipo Konjic so dosegli Tomaž Jereb 10, Kristjan Muzel in Sandi Skerbinšek oba 9 točk. Za AKK Branik Maribor je največ točk dosegel Marko Cej 17, Davor Barovič 13 in Marko Matijevič 11 točk.

V drugi tekmi sta se pomerili domača ekipa Radenska Creativ Sobota in gostje iz Hrvaške KK Međimurje Čakovec. KK Radenska Creativ Sobota je premagala KK Međimurje Čakovec z izidom 67:62. Za goste košarkarje KK Međimurje Čakovec je največ točk dosegel Mario Novak 16 točk, Matija Novak 13 točkin Danijel Krajačič 9 točk. Za domače košarkarje je največ točk dosegel Jernej Juteršnik 29, ki je bil strelsko izredno razpoložen, saj je dosegel največ točk, povratnik po poškodbi Mitja Gomboc 10 točk in mladi košarkarski up Niko Bačvič 9 točk.

V soboto pa so se naši košarkarji pomerili s košarkarji Konjic in izgubili z 58:77. Največ točk pri Konjičanih so dosegli Tomaž Jereb 19, Črt Lipovšek 13 in Anže Zdolšek 12 točk. Pri Soboških košarkarjih je znova največ točk dosegel Jernej Jutreršnik 18, Jure Bilič in Mitja Gomboc pa 8 točk.

V tekmi za tretje mesto so šele v zadnji četrtini košarkaji AKK Branik Maribor strli odpor žilavih košarkarjev Međimurja iz Čakovca z rezultatom 86:75. Največ točk za košarkarje AKK Branik so dosegli Marko Cej 20, Jan Tratnik 14 in Marko Matijevič 12 točk. Pri košarkarjih Međimurja iz Čakovca so največ točk dosegli kapetan Mario Novak 28, Mario Novak 16 in Danijel Krajačič 12 točk.

Končni vrstni red na predsezonskem košarkarskem turnirju Radenska Creativ Sobota 2015:

1. mesto KK Konjice

2. mesto KK Radenska Creativ Sobota

3. mesto AKK Branik Maribor

4. mesto KK Međimurje Čakovec. 

  1. Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.