https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavitev mobilne in montažne opazovalnice, ki ju je zasnoval Prlek Ernest Fišinger

06.10.2015 ob 7:00  

V soboto je na hipodromu v Ljutomeru potekala predstavitev mobilne in montažne opazovalnice, ki ju je v tem letu razvil in skonstruiral inženir Ernest Fišinger.

Sobotna predstavitev je bila namenjena predvsem lovcem, z namenom predlaganja pripomb in priporočil o uporabnosti. Produkti bodo na trgu v letu 2016, do takrat pa bodo verjetno še kakšni detajli deležni popravkov ali nadgradenj.

Mobilna opazovalnica je opazovalnica, ki ima prevozno sredstvo in se da odpeljati na poljubno mesto, začne s predstavitvijo inženir Ernest Fišinger in nadaljuje: »Izhodišče pri prevozni opazovalnici je bilo sledeče: poskušali smo zasnovati izdelek tako, da imamo prevozno sredstvo, ki je univerzalno, to je prikolica z nosilnostjo 750kg, ki jo lahko normalno vozimo z B izpitom, in uporabljamo za normalne transportne namene, je homologirana in ima vso ustrezno dokumentacijo za cestni promet«. V nadaljevanju je Fišinger še pojasnil, da podobne opazovalnice sicer lahko najdemo v tujini, predvsem v ZDA in Nemčiji, vendar ne v takšni izvedbi kot je njegova, kjer je delež podaljšan na plato za prosto sedenje in je istočasno zagotovljen še prostor za noge, da se lahko na opazovalnici tudi prespi.

Manjša montažna opazovalnica je možna v dveh izvedbah, lahko prisloni na drevo ali pa je prostostoječa. V izvedbi prislona se dodatna zadnja konstrukcija vzame vstran in se zloži na 1,2 metra širine, tako da jo lahko normalno peljete v avtu. Postavite pa jo lahko brez kakršnega koli problema v le par minutah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.