https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poziv k ureditvi opuščene stavbe v centru mesta: »Prosim uredite to sramoto Murske Sobote«

Murska Sobota, 06.10.2015 ob 13:00  

V opuščeni stavbi na križišču Slovenske ulice in Ulice Arhitekta Novaka v Murski Soboti smo konec minulega tedna opazili poziv k njeni ureditvi.

 

Opuščene stavbe v mestu niso nikomur v ponos. Zato je zaenkrat neznanec izobesil več pozivov k ureditvi omenjene stavbe z napisi "Prosim uredite to sramoto Murske Sobote". Stavba že sicer nekaj let sameva, se je pa verjetno najbolj spomimo po nekdanji delikatesi v njej. Podobno samevajo tudi nekatere sosednje stavbe. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2015 ob 13:22 gost

      Bi bil že čas, da se nekaj premakne. Stavba sameva že 25 let. Naj se s strani občine-župana pozove lastnike k ureditvi. Zanemarjeno mestno jedro pač ni v ugled M. Sobote

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2015 ob 14:35 gost

      Lepa lokacija za novo regionalno razvojno agencijo., Center Sobote je mrtev.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2015 ob 19:18 gost

      lastnik tega je bolehal za rakom zadnji dve leti. Se vidi ka je vstavil nova okna hotel nekaj narediti pa se njemi je vse obrnilo na glavo. In pred kakšnima dvema mesecama je tudi umrl se mi zdi. In zdaj se čaka verejtno dediščina pa tak dale.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2015 ob 19:20 gost

      ja pa še to. Če je tozdaj ven prišlo nekdo želi verjetno na koga stisniti da bi prišel do tega. zakaj bi sicer to zdaj naenkrat bijla takšna frka ?!?!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2015 ob 19:26 gost

        Pojma nemaš lastnik je Ilirika iz Lj, ki pač očitno nima interesa da bi vlagala. Cena ki jo postavlja za teh par kvadratov pa je ogromna. Ni prav da stavba propada noben pa nič ne stori. Gre namreč za spomeniško varstvo in pristojni z občine naj se zganejo in opozorijo lastnikada lastnika. Tebi je očitno všeč tak ozgled MS. Enim pač ni. In prav je da se na to opozori.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2015 ob 21:52 ms gost

      To je se v interesi " povezanih " še marsi kaj drüjgoga že in de še v Soboti propadnolo tak kak so propadnile tovarne .Evo mlejko promet tüdi več nemre odihavati ka sta rešitelj in rešiteljica sta prišla iz Lendave

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2015 ob 23:05 sd gost

        Če pa se naš policijski pav zna samo slikate okole. Sploh ode v službo? Vse propada okole njega on pa tak...naj že enkrat tudi naprave kaj za ljudi nej pa ka samo čuješ zgodbe kak svoje lidi (beri: povezane) nastavla na direktorske stolčke.....naj prosin nešče enkrat objavi študijo kama se vse kanalizejrajo občinski pejneze pa naj se javno to objavi....

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.10.2015 ob 21:59 gost

      TISTI KI JE NALEPIL TE PLAKATE NAJ PLAČA FASADO ČE HOČE. KAJ PA KOGA BRIGA KAKO IMA KDO HIŠO?? KOGA MOTI NAJ PLAČA NOVO OBLEKO NA HIŠI. NIHČE NIMA PRAVICE KOMU GOVORITI KAKO NAJ IMA UREJENO HIŠO!!! ČE PA OBČINO MOTI PA NAJ ODKUPI TO ZGRADBO!

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2015 ob 0:02 gost

        Pameten odgovor! Se strinjam. Koga moti ima vso pravico kupiti zgradbo pa jo po svoje dekorirati. Vredna je sigurno vsaj 200.000€ Saj je na enkratni lokaciji.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2015 ob 10:06 gost gost

      Zadnja dva gosta sta pa res autsajderja na kvadrat, da ne uporabim še hujše besede. To lahko napiše samo nekdo ,ki je totalna b... in se ne splača z njim debatirati. Brezveze, da se takšni sploh oglašajo. Sicer pa je prav, da se opozori, ker je že čas, da se ukrepa, sobočanci vemo, da je bila to lepa spomeniška stavba in jo je potrebno obnoviti in zaščititi. Preden se pa takšne spomeniško zaščitene stavbe prodajajo preveriti tudi namembnost in način renoviranja. Sicer pa je v mestu še dosti stavb, zgodovinsko zaščitenih, ki kar kličejo po obnovi in vrnitvi v življenje. Tu je več dejavnikov v mestu, ki imajo kaj za postoriti in se vključiti v rešitve, ki bodo seveda primerne. Za naše mesto se ne bo brigal nihče, ki živi v LJ, ali kje drugje, odgovornost je naša in na strani maših lokalnih oblasti.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.10.2015 ob 12:04 gost

      Zakoj pa se ne ukrepa. Zato ka nega interesa. Ka boš z lokalom ali trgovinico, če v njo nišče ne stopi. Bivši potrošnik je mrtev Slovenska ulica je mrtva. Obiskovalcev v tem delu mesta ni.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2015 ob 19:50 gost

      Prva fotka v članki povej vse. Prazen pločnik do staroga Šopinga. In to ulica, ki bi naj bijla kmalu zapreta za ves promet. Zakaj že? Zaradi oživitve in umiritve mestnega jedra? Za primerjavo upam staviti, da če bi ob istem času posneli fotko na soboškem cintori, bi bilo vidnega več "življenja".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.10.2015 ob 17:54 gost

      Te pa upokojeni policijski pav toga še nej zrikto? Pa telko je obečavo o vračanju nasmeha in iskanju duše mesta. Znankar nema časa ker povezuje svoje povezane in jim išče službe (Komunala, MIKK....)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.