https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V vrtcu Plavček z obiskom gasilcev otvorili teden otroka

Tišina, 08.10.2015 ob 13:30  

Teden otroka se že tradicionalno prične s prvim ponedeljkom v mesecu oktobru. Letošnji Teden otroka praznujejo v tednu od 5. do 9. oktobra 2015, nosi pa naslov: Nekaj ti moram povedati.


V vrtcu Plavček pri OŠ Tišina so v ponedeljek obeležili 1. dan Tedna otroka in sicer v sodelovanju z gasilsko zvezo Tišina, ki so izvedli predstavitev poklica gasilec. Tako je potekala požarna vaja do zbirnega mesta posamezne igralnice, nato pa je delo potekalo po postajah. Otroci so se tako seznanili z opremo gasilca, delovanjem gasilnega aparata in gasilskim avtomobilom. Še posebno navdušeni so bili ob vklopu gasilske sirene.

Ob pogovoru z vzgojiteljicami smo izvedeli, da so se otroci vrtca že cel mesec pripravljali na prihod gasilcev, saj je bila to njihova osrednja tema. Seznanili so se na katero telefonsko številko je potrebno poklicati v primeru požara, ogledali so si kje v vrtcu se nahajajo gasilni aparati, s pomočjo videoposnetkov pa so si ogledali reševalne akcije gasilcev. Kaj vse je potrebno, da postaneš spreten gasilec so izvedeli s pomočjo pravljice Živalski gasilci. Redno so tudi izvajali evakuacijo otrok v obliki požarnih vaj.

Seveda se tu praznovanje Tedna otroka v vrtcu Plavček pri OŠ Tišina ne konča. V duhu slogana, Nekaj ti moram povedati, bo vsak dan nekdo prišel nekaj povedat. Tako v vrtcu pričakujejo še zobno asistentko, potujočo knjižnico in gostujočega plesalca Blaža. Na zadnji dan, torej v petek, pa bodo s skupnimi močmi izpulili repo ob glasbeni pravljici Repa Velikanka ob spremljavi Orffovih instrumentov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2015 ob 19:57 Boštjan Š. gost

      Zanimivo in žalostno je dejstvo, da starši fotografij, ki jih naredijo med bivanjem v vrtcu ne smemo dobiti, čeprav smo podpisali soglasje za fotografiranje. Seznam izgovorov je neskončen. Drugače pa pohvale za izvedeno akcijo. Naš malček je navdušeno pripovedoval o doživetju, ki se odraslim zdi čisto normalno in vsakdanje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2015 ob 22:06 gost

      Spoštovani Boštjan, kdo in kdaj so vam rekli, da fotografij ne morete dobiti?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2015 ob 22:31 Boštjan Š. gost

      Ne gre za fotografije na tej strani, ampak za fotografije, ki jih naredijo vzgojiteljice med izvajanjem dejavnosti v vrtcu. Da fotografij enostavno ni moč dobiti, pa je povedala vodja vrtca na zadnjem svetu staršev. Noben kompromisni predlog ni pomagal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.10.2015 ob 11:08 vrtec gost

      otroci premajhni , za dojetje gasilstva , gasilci še nekak izgledajo , vzgojiteljice pa godne za akcijo !!!!!??

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.