https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru razstavlja pomurska slikarka Albina Kragelj

Galerija A. Trstenjaka, 10.10.2015 ob 7:00  

V četrtek, 9.10.2015, so v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru odprli zanimivo razstavo slikarke Albine Kragelj iz Radencev. Razstavo in avtorico je predstavil Srečko Pavličič, nekaj besed pa je spregovorila tudi avtorica in direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Vesna Laissani.


Albina Kragelj je v letih 1993-2001, ko je službovala na Švedskem, končala petletno šolo slikarstva pri ABF. Iz tujine se je vrnila v Radence  ter se s svojimi slikarskimi deli prvič predstavila v domačem okolju. Nastopa skupinsko in samostojno in predvsem med ljubiteljskimi likovnimi razstavami vedno znova opozori nase s svojimi deli.

Je dobitnica številnih priznanj in nagrad, svojo umetniško pot pa si v zadnjem obdobju utira z zaključenimi likovnimi opusi in predvsem samostojnimi likovnimi razstavami tudi v uglednih galerijah.

Njena likovna dela zasijejo iz množice drugih ne zaradi nasičenih barv, ampak iz čisto enostavne in preproste prepoznavnosti. Toliko ljubo in vedno znova uporabljeno abstraktnost Kragljeva prav s tem obvladuje kot celoto, ne da bi opustila svoj cilj in namen.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.