https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Več kot 800 pohodnikov na tradicionalnem Miškovem pohodu

Velika Polana, 11.10.2015 ob 8:00  

V soboto je Planinsko društvo Lendava pripravilo 19. pohod po Miškovi poti, na katerem je sodelovalo blizu 850 pohodnikov, med njimi tudi osnovnošolci in srednješolci lendavskih šol.


Pohodniki so se zbrali pri domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani in se podali proti Mali Polani, Copekovem mlinu, zapornicam na Ledavi, Dolgi vasi, Lendavsko-Dolgovaškim goricam, razglednemu stolpu Vinarium, Piramidi, pohod pa zaključili v Supermarketu TUŠ Kocet.

Pohod je po poti, po kateri je dejansko hodil in v svojih literarnih delih opisal naš pisatelj Miško Kranjec. Obenem pot predstavlja tudi del Pomurske planinske poti. 18-kilometrske dolge poti se je udeležilo okoli 850 pohodnikov.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2015 ob 8:12 gost

      Klet pa niso nasli, ker je razpadla

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2015 ob 9:00 kodila gost

      Či vas nebi deca s škoule vö rišavala, bi bilou pou menje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2015 ob 9:03 vanč gost

      Na pa so pa prišli tej zelo lačni pohodniki na svoj račun.Resan tak kak naročeno malo hodijo in evo je pa jesti kšenki in opet se punijo bleki.Bogme zavolo toga pajanoga kruja so se vsi privlekli vkup ja samo ka do oni kruj pajani kšenki jeli pa kšenki pilij.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2015 ob 9:24 ..)) gost

      Vanč, neje bilou kšenki..plačali so vsi po 3 €, pa či si tak fejst nevoščljivi, prijdi drgouč z nami, tij tude dobijš, samo boš mogel plačati kak smo mi..sicer pa je pohod nej namenjeni za tau, ka bi se človik nažiral, ampak vse kaj drujgoga, samo tij toga nikdar neš razmo, ker ti nekaj falij..ka je tau..pa ti nem povedo, ka tak ne bi razmo.pa tude 18 km ne bi prehodo, ka bi ti jezik smetal, ker bi ti vijso do noug.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2015 ob 10:12 vanč gost

        Jezuš nej ka bi se razpočo od tej 3 evrov pojeli ste pa za 20 evrov.Tou kak bi šteri hodo me zanimle tou si posebi rasodo da si mel jezik do nakla zato ker si fejst šinfo.Pojo si pa tudi za en korbeu he he.Z punim blekom nemreš oditi in z tejmi batami se podpirati.Cil toga je pa bil ka si nej doma kujo zato ka si se kšenki najo ok.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2015 ob 9:25 M M gost

      Lepa gesta pohodnikov , tako starih kot mladih , da so se spomnili tega velikega rojaka ! Sicer pa za v poduk , da pa res vsak ni za nekaj , zakar ni poklican in mu podstrešje razkraja dušo in srce !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2015 ob 14:42 marica gost

      Ja ka so pa te z tejmi pribežniki napravili kam so jih namestili.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.10.2015 ob 15:03 Hotižan gost

      Miško bi znal dosti povedati o mučenci Halasi to povejte šolskoj deci.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.10.2015 ob 19:02 Fidlboy gost

      Bil sem včeraj na pohodu, sem zdržal do konca a komaj komaj, špriceri so naredili svoje. Hrane je bilo veliko, a jaz sem raje žlokal 12 špricerov pa nekaj šnopsa. Dokler je bila ravnica je še šlo, ko pa smo šli v hrib sen pa imel hude probleme. Po klancu navzdol sem se grdo razmetal zaradi opojnih substanc in grdo padel. Uničil sem si najboljše hlače in pohodniške čevlje. Drugič mi je spodrsnilo pri Kranjčevi na pol porušeni kleti, ko mi je spodrsnilo in sem se skotalil dol po bregu med vinogradi. Poškodoval sem si meniskus in hrbtenico, tako da jutri verjetno grem na bolniško. Na koncu pohoda pa še vrhunec mojih težav zaradi šnopsa in špricerjev. E moj Kranjec Miško, zaradi tebe imam zdaj še drisko.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2015 ob 20:13 gost

        Tij si se sigurno zmauto!pomoje si nej bil na tun pohodi,ti se sigurno 2 tedna z bratve tak drugo hodis

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2015 ob 18:15 pohodček gost

        Velka mantra so tej pohodi, či pa z vsej žačk, ka si jij človik nadene, vo vlačijo napitke za gas, ka te na konci edni vkup kapleju.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.10.2015 ob 9:21 gost

      @Fildlboy, sarkazem ti je uspel, pa tudi odgovoril s ienemu bizgecu na prav lep in humorn način.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.