https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski sejem išče jubilejno 20. Vinsko kraljico Slovenije

13.10.2015 ob 10:00  

Kandidatke se lahko prijavijo do petka, 16. oktobra.


Za naziv Vinska kraljica Slovenije se lahko potegujejo dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega svetovnega jezika in vozniški izpit.

Kandidatke, ki ustrezajo pogojem, bodo v novembru 2015 povabljene na predstavitev komisiji, najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, pa bo okronano za 20. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2016.

Foto: Tako sta Vinsko kraljico Slovenije, ki je postala Sandra Vučko iz Cvena, januarja letos okronala minister za kmetijstvo Dejan Židan in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma.

Projekt Vinska kraljica Slovenije

Institucija Vinska kraljica Slovenije skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina…

Vinsko kraljico Slovenije vsako leto izbere posebna komisija na osnovi javnega natečaja. Za ta laskavi naziv se lahko potegujejo dekleta, ki dokažejo dobro splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva v Sloveniji ter znanje pri ponujanju in postrežbi vina. Znati morajo suvereno javno nastopati v slovenskem in v enem od svetovnih tujih jezikov.

Da sodi Pomurski sejem med najbolj zveste dvorjane in rezidence vinske kulture, dokazuje tudi z Odprtim državnim ocenjevanjem vin - Vino Slovenija Gornja Radgona, s predstavitvijo vinogradništva na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu – AGRA, z mednarodnimi ocenjevanji kakovosti prehrambenih izdelkov, ter z Vinskim hramom, ki je na sejmišču v Gornji Radgoni pravo svetišče plemenite kapljice.

Več o razpisu pa si lahko zainteresirane kandidatke preberejo na spletnih straneh Pomurskega sejma.

Preberite še:

FOTO: 19. vinska kraljica Slovenije postala Pomurka Sandra Vučko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2015 ob 10:26 Kraljič gost

      ..hehehe...razpis je že zanimiv... prijavijo se lahko...državljanke samskega stanu.... drugač pa dekline hitro vkup, ka te kraljice... takše prilike v življenji več nega... ka lahko celo leto glumiš kraljico

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2015 ob 9:59 pikpik gost

      tota aktualna vinska mišica pa ne glih samska... niti ne bila kda so jo zbirali :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2015 ob 22:21 istina gost

      saj samska v ton razpisi pomejni samo, ka je nej oženjena, pubece pa lehko mo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.