https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Skakovcih obnavljajo nizkonapetostno omrežje

Skakovci, 13.10.2015 ob 11:49  

Elektro Maribor na območju naselja Skakovci obnavlja nizkonapetostno omrežje.

 

Transformatorska postaja in pripadajoče omrežje Skakovci  je bilo zgrajeno leta 1955, leta 1980 pa je Elektro Maribor na nizkonapetostnem izvodu izvedlo rekonstrukcijo, sedaj pa so ga obnovili.

Obnovo nizkonapetostnega omrežja so izvedli vzporedno z rekonstrukcijo državne ceste v naselju. Zaradi širitve in prestavitve ceste so omrežje tako izvedli v zemeljski varianti, predelali so odjemna mesta ter zamenjali nizkonapetostno opremo v transformatorski postaji. Ob rekonstrukciji omrežja pa so za investitorja izvedli tudi rekonstrukcijo javne razsvetljave.

Na 900 metrov dolgi trasi so sodelavci njihove Območne enote Murska Sobota pričeli dela izvajati julija, zaključena pa bodo še ta mesec. Terminski plan izvedbe je usklajen z izvajalcem del na cesti.

Odjemalci so imeli v času del občasno moteno oskrbo z električno energijo, vendar so jih o tem sproti obveščali preko spletne strani, radia in aplikacije za brezplačno obveščanje o načrtovanih izklopih. Za 23 odjemalcev na obnovljenem izvodu pomeni zaključek del konec motenj v dobavi električne energije in povečano zanesljivost napajanja, neodvisno od vremenskih razmer.

Vrednost investicije je 22.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2015 ob 18:43 domačin gost

      pa te ešče nemate trifaznega toka ????? bog vam naj pomaga ! pa te ljudje iz tega zaselka tak visoko letajo !?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.