https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delavci Aruma so le dobili plače

16.10.2015 ob 8:00  

Delavci družbe Arum, ki je od avgusta najemnica delujočega dela Aha Mure v stečaju, so minuli torek le prejeli avgustovsko plačo, ki bi jim jo moral delodajalec izplačati že 18. septembra.

 

Razlog za zamudo plače naj bi bilo pomanjkanje denarja in dolgi postopki znotraj stečaja Aha Mure. Arum je po poročanju Dela avgusta in septembra dokončal posle, ki jih je pred tem s kupci sklenil stečajni upravitelj Aha Mure, Stevo Radovanović. Za to pa bi moral Arum od Aha Mure v stečaju dobiti plačilo.

Nakazilo naj bi se zavleklo zaradi dolgih postopkov odobravanja in potrjevanja pogod ter sprememb načrtov plačevanja stroškov v stečajnem postopku. Dušan Gomboc pa se je posla lotil brez lastnih začetnih obratnih sredstev.

Okrog 280 zaposlenih ima v Arumu pogodbo o delu do 20.10.2015, ki naj bi jim jih zaradi dovolj naročil podaljšali do konca januarja prihodnje leto.

 

Foto: arhiv pomurec.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2015 ob 16:07 sončnica gost

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2015 ob 21:15 arum-mura gost

        vej de njin zdaj šlo dobro , kmetje so svoje izdelke pocenili pa nišče hej prišo v soboto po nje !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2015 ob 15:24 FRITZ gost

      KDA DE OSTALI ZAOSTANEK, VO SE MORA NAPRAVITI, KA JE ŠE OSTALO, PA ŠLUZMAHEN

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.