https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prvi begunci iz Petišovec in Dolge vasi že na poti proti Šentilju

Petišovci, Dolga vas, 17.10.2015 ob 13:05  

Potem ko je Madžarska ponoči zaprla mejo s Hrvaško, so danes dopoldan Hrvati prve begunce napotili na mejo s Slovenijo.


Na mejnem prehodu v Petišovcih so prvih 300 migrantov sprejeli nekaj pred deveto uro zjutraj. Skupino so razdelili in jih polovico odpeljali na popis v Dolgo vas, polovico pa so jih popisali v šotoru v Petišovcih.

Pri popisu jim je v Petišovcih v pomoč tudi prevajalec.

Kot nam je pojasnila predstavnica za stike z javnostjo Suzana Rauš, je v dopoldanskem času vse potekalo mirno. Slovenski policisti so ob pomoči hrvaških kolegov popisovali migrante, ki so jih po popisu napotili na avtobuse. Z avtobusi migrante prepeljejo v nastanitveni center v Šentilju, kjer jih pričaka topel obrok, od tam pa naj bi nato v prihodnjih urah oziroma dneh nadaljevali pot proti severneje ležečim državam.

Nevladniki so ob popisu migrantom delili vodo in dežne plašče.

Vrsta za popis v Petišovcih.

Po evidentiranju migranti na avtobusu počakajo, da jih odpeljejo v nastanitveni center v Šentilju.

Vrsta za popis v Dolgi vasi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2015 ob 13:36 smrkci gost

      To je še le začetek.kaj so si politiki skuhali na sedaj tudi pojejo.Kam bomo pa mi bežali? sem 100% da bo prišlo do take vojne da niti bog ne bo vedel,kdo koga kolje in to ni daleč skoraj je tukaj.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2015 ob 15:04 gost

      Ko jh bo še več v Evropi bodo zahtevali svoje.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2015 ob 15:36 enrico gost

      bou, bou, samo malo počakajmo, ka se stabilizejrajo, biče vatreno, itak vsaka vojna gre čez balkan, glavno, ka se za te nekdo pobriga, za Slovence jim je malo mar

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.10.2015 ob 17:13 pepe gost

      Če jih Unija želi naj si jih pripeljejo z avioni in ne da vse države prisiljujejo da jih vzamejo in pomagajo .Tüdi pri nas živejo eni še slabše kak tej begunci pa nikomi ni mar .Tisti ka so najbole podporniki naj si jih zemejo k sebi .ZDA jih ne vzame Arabske države jih ne vzemejo .Saj pa uni mrzijo katolike zdaj pa idejo se.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2015 ob 18:43 linaaaaa gost

      naj se ti postavni mladenci grejo raje borit za svojo državo marš nazaj

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2015 ob 20:20 pisker gost

      gamad ničvredna! 90% je mladih moških...ma kaki begunci?! slabo se nam piše in to v kratkem. joj joj kaj nam tile politiki delajo...to je začetek konca EU.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2015 ob 20:38 gianni gost

      kakša p.... m..., nej EU, to je hotel firer ADEK, sedaj pa si je tou zriktala Merklova, Evropo vodi Nemčija, vsi ostali smo pimpleki. Nemčija ma gospodarsko rast, da vse države za sendviče delajo za njo, oni se pa bohotijo, ne vejo pa šrajfa v luknjo djati. Poglejte NEMŠKI PONOS CARTHAGO, od 700 zaposlenih, jih je 450 v sloveniji, delajo za položnice, Nemci se pa hvalijo z gospodarstvom,Tudi begunci do delali v nemčiji za 6 eur na uro, Nemec se jin pa na tou poserje, zaj do še Slovenci brezposelni, banda lopovska

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.10.2015 ob 21:06 gost

        Če bi pogledal na parkirišču Carthaga vozni park zaposlenih pa malo povprašal kje so bili avgusta zaposleni na dopustu ne bi pisal takih neumnosti.Če tvoje trditve z položnicami trdijo zakaj pol ljudje želijo tam delati ??

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.10.2015 ob 20:43 mendo gost

      Ja ovi bosanci muslimani v Savi ge gumije delajo tödi prosijo nekšo manjšo halo ali sobo ka bi njim naj napravili molitveni center .Te katoliki tüdi naj zahtejvlejo kapejlice .Bogme nadrljali mo tak ka de joj .Najhüjše de še deklinan pa ženskan ka do posiljevali pa želouce gor rezali .V Nemčiji so že posilstva to pa ne povejo samo skrijvlejo .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.10.2015 ob 20:51 vaticano gost

      lidgi dragi, malo poglednite islamske četrti, ulice, po evropi, domačini ne upajo skozi do svojih domov, ker pač poleg njih živijo ljudje drugih pogledov, nazorov

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.10.2015 ob 23:05 pol cigan gost

      celi cas ste sinfali cigane zdaj mate prave cigane v sloveniji tak pa te pa skrsani beli do sega pa te mogli za njih redno dela ka za cigane nej trbej delat cigani majo sluzbe v avstriji hehehhe

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.10.2015 ob 10:05 žakuotor gost

      beli cigani so se v SLOVENIJI POJAVILI LETA1991, štera vlada jin je to dovolila? Kdo je bil predsednik vlade, te se je začelo, po 12 ih vladah se še vedno ne konča!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.10.2015 ob 17:32 gost

      Jaz ne vem zakaj pravijo da jih moramo toplo sprejeti! Ne vem če oni naš bi prej bi mel metke v čelu ljudi bi mogli prtisnit na njih naj se oni držijo naših pravil al pa nazaj poslat naših politikov itak ne skrbi itak jih vedno nekdo varuje bi pa jih moglo skrbet za prihodnost naših najmlajših.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.