https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: S tremi kepicami prometa pričeli že 4. Otroški gledališki abonma v Črenšovcih

23.10.2015 ob 10:00  

V torek, 20. oktobra, so v kulturni dvorani v Črenšovcih s predstavo Gledališča KU-KUC Tri kepice prometa otvorili že 4. Otroški gledališki abonma, ki ga Kulturno-društvo Črenšovci organizira v sodelovanju z Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci in Osnovno šolo Prežihov Voranc Bistrica.


Projekt, ki največ veselja in domišljijskega bogastva prinaša najmlajšim, je tudi letos podprla Občina Črenšovci. Otroci si bodo v sklopu abonmaja v spremstvu staršev lahko ogledali šest gledaliških predstav. V okviru abonmaja za najmlajše starše in otroke po ogledu predstav s pomočjo vprašanj na posebnih gledaliških listih vabijo k družinskemu pogovoru in poustvarjanju. Otroci bodo prinašali svoje izdelke v gledališki nabiralnik, vsi izdelki pa bodo v sklepu abonmaja tudi razstavljeni.

Kot so ob otvoritvi letošnjega abonmaja pojasnili organizatorji, je Vsekakor celostna gledališka vzgoja nadse pomembna: »S tem otroke navajamo na primerno obnašanje, poleg tega jih spodbujamo, da na predstave prihajajo z gledališkimi vstopnicami, ki smo jih izdelali posebej za njih. Prepričani smo, da je Otroški gledališki abonma v Črenšovcih vreden projekt, v katerega verjamemo, to pa ne nazadnje dokazuje vedno znova nabito polna dvorana mladih nadebudnežev, ki so željni tovrstne kulture in ki njihov domišljijski svet še posebej bogati.«

Predstava Tri kepice prometa v izvedbi Gledališča KU-KUC je obenem vzgojno naravnana in otroke na zabaven način uvaja v varno vključevanje v promet, zelo pisana in bogata je kostumografska in scenografska podoba, še posebej pa navdušuje igralska sposobnost nastopajočih umetnikov, ki so po duši tako zelo blizu otrokom. Prva predstava je izjemno navdušila mlado in staro občinstvo, ki se že veseli novih doživetij, ki jih med njih prinaša Otroški gledališki abonma. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.