https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Naravoslovno-tehniški dan na SPTŠ: od risanja modne skice do postavitve domačega brezžičnega omrežja

Murska Sobota, 22.10.2015 ob 7:00  

Na SPTŠ je včeraj potekal naravoslovno-tehniški dan. Za učence zadnje triade pomurskih osnovnih šol so pripravili različne delavnice s področja elektrotehnike, lesarstva, oblikovanja, okoljevarstva, računalništva in strojništva.

 

Učenci so na kar 19 različnih delavnicah s področja elektrotehnike, lesarstva, oblikovanja, okoljevarstva, računalništva in strojništva spoznali delo šole. Vse skupine pa so si poleg dela na delavnicah ogledale še specializirane učilnice in šolo.

V sklopu delavnice Mobilni robot v labirintu so spoznavali sestavne dele in računalniški program, ki krmili mobilnega robota tako, da sam poišče pot iz labirinta. Na delavnici izdelave preprostega izdelka iz lesa so si lahko izdelali preprost izdelek (štorkljo, škatlico za shranjevanje, ragljico, intarzijo). Na oblikovanju skupinskega tekstilnega vzorca ali vzorca za ovojni papir pa so izdelali vzorec na določeno temo (tehnika: tempera ali kolaž) in ga združili v skupinski vzorec večjega formata. 

Med drugimi so bile na voljo še delavnica risanja modne skice, risanje avtoportreta na temo svojega bodočega poklica, na delavnici Pogled v kapljico vode so se seznanili s pomenom čiste pitne vode v vsakdanjem življenju, si izdelali kalkulator v programskem okolju C++, postavili domače brezžično omrežje in še kaj. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.