https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomagajmo: Na OŠ Stročja vas zbirajo zamaške za pomoč učenki Kaji

22.10.2015 ob 13:00  

Kaja Novak Pongračič obiskuje 4. razred. Je vedoželjna, simpatična in navihana deklica, ki pa za prehod v višje nadstropje šole potrebuje dvigalo.

V življenju premalo cenimo majhne stvari, majhne pozornosti. V poplavi vseh mogočih stvari pogosto spregledamo kaj majhnega. Majhne stvari lahko veliko pomagajo. Takšna gesta ima pogosto več učinkov.

Na OŠ Stročja vas so se odločili, da začnejo zbirati zamaške. Zamašek je res majhen, vendar lahko veliko pomaga. Poleg finančnega učinka ima tako zbiranje tudi ekološko noto. Do sedaj so zamaške že zbirali in pomagali drugim, tokrat pa sami potrebujejo pomoč. Učenka Kaja Novak Pongračič obiskuje 4. razred. Je vedoželjna, simpatična in navihana deklica, ki pa za prehod v višje nadstropje šole potrebuje dvigalo. Kaja je namreč vezana na invalidski voziček. Z željo, da bo Kaja kar najbolj samostojna, ji želijo omogočiti nemoteno premikanje po šoli, zato se obračajo na vse, ki lahko in želijo pomagati.

Vabijo vas, da zbirate zamaške od sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil oz. vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE – torej znak za reciklažo.

In zakaj? Preprosto: zbrane zamaške bo odkupilo podjetje MPI-RECIKLAŽA iz Črne na Koroškem, denar od zamaškov pa bo šola porabila za nabavo dvigala oz. pripomočka za Kajo za prehajanje med nadstropji. Tona zamaškov stane 300 EUR. Vsak zamašek bo pomagal Kaji priti do dvigala, v naravi pa bo en odpadek manj.

Zamaške bodo zbirali celo šolsko leto 2015/16. Poskrbeli bodo tudi za prevoz zbranih zamaškov. O zbrani količini jih lahko obvestite na tel. štev. 031 667 542.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2015 ob 16:04 bruh gost

      piši na šolo... nemreš pričakuvati ka de mama objavila trr, saj nedo šli njej penezi pač pa šoli! de ostalo še za drugo deco

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.