https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvite Pomgrad zmagala drugič zapored

25.10.2015  

Minulo soboto je ob 19. uri v športni dvorani OŠ I. potekala tekma 5. kroga 1. DOL za moške, kjer sta se pomerila domači klub Panvita Pomgrad in gostujoči Fužinar Metal. Domačini so tekmo gladko dobili z končnim izidom 3:0 (25:17, 25:11, 25:23).


Panvita Pomgrad - Fužinar Metal 3 : 0 (25-17, 25-11, 25-23)

Po slabem začetku prvenstva so odbojkarji Panvite Pomgrad ujeli pravi, zmagovalni ritem in zmagali drugo srečanje zapored. Po gladki zmagi nad Krko med tednom, so tokrat povsem nadigrali Korošce, ki so dostojen odpor nudili le v tretjem odločilnem nizu. Gostje so imeli težave predvsem s sprejemom, v svojih vrstah pa tudi niso imeli nobenega posebej razpoloženega igralca. Na drugi strani se je pri domačinih najbolj izkazal korektor Aljoša Bogožalec, ki je točke nabiral kot za šalo in se je ustavil pri 20 točkah, ob tem pa je naredil le malo neizsiljenih napak.

V prvem nizu so gostje držali stik do 12:11, potem so domačini prevzeli pobudo in razliko hitro povečevali, ko je Panvita Pomgrad povedla z 20:14, je bilo jasno, kdo bo prešel v vodstvo na dvoboju, na koncu je na semaforju pisalo 25:17 v korist varovancev Dejana Fujsa.

V drugem nizu je Fužinar doživel pravi polom, dobil kar šest asov, nasploh slabo sprejemal servise tekmecev, posledica pa so bile tudi težave v napadu, domačini so odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo treh točk, bilo je 8:5, potem se je prednost bliskovito dvignila na 13:6, na drugi tehnični odmor so gostje odšli z zaostankom 8 točk, bilo je 16:8 za Panvito Pomgrad. Do konca drugega niza so domačini goste povsem razmontirali in pri 24:10 imeli prvo zaključno točko za zmago v drugem nizu, vendar jo odbojkarji Panvite Pomgrad niso izkoristili, za to pa je Bogožalec po sobrem sprejemu domačinov zaključil z močnim napadom in žogo poslal v blok aut in na koncu je na semaforju pisalo 25:11.

Zato pa so Ravenčani prišli k sebi v tretjem nizu, v katerem so bili večinoma v vodstvu, tako so na prvi tehnični odmor odšli pri vodstvu 8:5 za goste, zbudil se je njihov blok. Prišli so do vodstva 15:11 in vodili tudi ob drugem tehničnem odmoru s 16:14. A to je bilo tudi vse saj so potem domačini prevzeli niti igre ponovno v svoje roke in povedli z 19:18, gostje se še niso dokončno predali in so uspeli izenačiti na 22. V sami končnici so vseeno naredili preveč napak, kar so domači znali izkoristiti in dobili tudi tretji niz tokrat s 25:23 za svojo drugo zmago v nizu.

Dosežene točke:
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 2, Pelemiš 9, Kvas 2, Detela 12, Rojnik 1, Flisar 4, Bogožalec 20, Menih, Grabar, Drvarič 1.

Fužinar Metal Ravne: Stravnik 7, M. Jež 1, Lednik, Šavc 2, Borko 2, Tomaž, J. Jež 9, Valentan 6, House 2, Libnik, Cuevas 8, Čuk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2015 ob 16:23 delllboy gost

      bravo, samo tak dale!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.