https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Trenutno stanje: v Pomurju okoli 1500 migrantov

26.10.2015 ob 9:10  

Še naprej spremljamo dogajanje na področju migrantov v naši regiji. O spremembah vas sproti obveščamo.


Ponedeljek, 26. oktober, ob 6:11:

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 800 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 489 migrantov. Iz Brežic je bilo danes v jutranjih urah v sprejemni center v Petišovce prepeljano okrog 170 migrantov, ki bodo po končanih postopkih evidentiranja nastanjeni v nastanitveni center v Gornjo Radgono.

V sprejemnem centru v Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

Ponedeljek, 26.10.2015, ob ca. 09.00:

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo nastanjenih 995 migrantov. Danes, 26.10.2015 pred 9. uro je prva skupina migrantov (okrog 750) začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

Iz nastanitvenega centra Lendava trenutno poteka prevoz 489 migrantov v Gornjo Radgono. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migranotov.

 

Ponedeljek, 26.10.2015, ob 13.00 uri:

Danes okrog 13. ure je nastanitveni center v Gornji Radgoni zapustila druga skupina nastanjenih migrantov (okrog 370). Tako je v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih še okrog 370 migrantov.

V nastanitvenem centru v Lendavi, ter v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

Ponedeljek, 26.10.2015, ob 18.00 uri: 

1484 migrantov, ki je danes, 26.10.2015 v treh skupinah zapustilo nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 18.00 ure sprejeto v Republiko Avstrijo. Iz Rigonc je bilo v popoldanskem casu v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih in nastanjenih 338 migrantov. V sprejemni center v Petišovce in Dolgo vas je bilo iz Brezic pripeljanih 11 avtobusov z migranti. Po koncanem postopku evidentiranja bodo tujci nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2015 ob 9:44 gost gost

      ORBAN, ZUNANJI OPAZOVALEC NA SESTANKU Evropskih nesposobnežev, tistim v Sloveniji, ki so se pripravljali z veseljem na prihod islamistov, a vam zmanjkuje volje ali ste pa OBUPALI? Ste jih mogoče pričakovali en "avtobusek"?¨ Preberite knjigo INKVIZICIJA, LEPO NOTER PIŠE : NISTE PRAVI KRISTJANI, ČE NE SPOŠTUJETE DRUGE RELIGIJE, in seveda napoved Nostradamusa, vse je tukaj, tudi reka kamel, kot je nekdo pred stoleti napisal, kamele so ljudje, poglejte, kaj so že takrat napovedovali, mi se pa gremo pametnjakoviče, neumneži zarukani

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.