https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Vokalna skupina BeleTinke s tekmovanja v Španiji z zlatim in srebrnim priznanjem

28.10.2015 ob 11:15  

Vokalna skupina BeleTinke se je udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja Canta al Mar 2015 v obalnem mestu Calelli v Španiji.

 

BeleTinke so se predstavile s programom v dveh kategorijah, naprej v kategoriji ženskih pevskih zborov, nato pa so tekmovale še v folklorni kategoriji s programom slovenskih ljudskih v različnih priredbah. Osvojile so dve odličji in sicer zlato priznanje v kategoriji ženskih pevskih zborov ter srebrno priznanje v folklorni kategoriji. Poleg obveznega tekmovalnega programa so sodelovali tudi v prijateljskih koncertih, ki so se vrstili po celotnem mestu Calella skupaj z novimi mednarodnimi prijatelji iz drugih zborov.

Obeh priznanj so zelo vesele in jim pomenita v prvi vrsti motivacijo za nadaljnje delo. »Bilo je naporno, a nepozabno lepo«, dodajajo.

V letu 2014 so se BeleTinke udeležile prvega mednarodnega zborovskega tekmovanja Praga Cantat 2014. Tam so osvojile tri odličja: zlato priznanje v kategoriji ženskih pevskih zborov, bile so absolutne zmagovalke svoje kategorije ter prejele še nagrado za najboljše izvedeno ljudsko pesem. Na podlagi odličnih rezultatov so se tako odločile ponovno sodelovati na mednarodnem tekmovanju.

Vokalna skupina BeleTinke je nastala jeseni 2013 in deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Beltinci. BeleTinke prepevajo tako ljudske kot umetne pesmi, kakor tudi sodobne angleške melodije, ki jih prepevajo na porokah in različnih slavjih.

Preberite še:

http://www.pomurec.com/vsebina/26576/BeleTinke_%E2%80%93_mlada_in_simpaticna_dekleta,_ki_izzarevajo_pozitivno_energijo

Foto: arhiv BeleTinke 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.