https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Rakičanu kar trije počitniški programi: srednjeveški, počitnice s konji in slikarska šola

Rakičan, 29.10.2015 ob 7:10  

V Rakičanu potekajo ta teden v organizaciji RIS Dvorca Rakičan kar trije počitniški programi. Poleg že uveljavljenega srednjeveškega programa so letos ponudili osnovnošolcem v času krompirjevihh počitnic še program s konji in slikarsko šolo.

 

Srednjeveški program, ki ga vodi znani mojster in srednjeveški tiskar Janez Rozman, obsega med drugim kostumiranje v srednjeveška oblačila, delavnice izdelave nakita in mošnjička, pripravo srednjeveških jedi, delavnice lepopisja in lepega vedenja, srednjeveške predstave, udeleženci so si izdelali frače, se pomerili v okostrelstvu, pripravili taborni ogenj in še kaj.

Prva letošnja novost je slikarska šola, kjer mladi ustvarjajo ter spoznavajo različne risarske in slikarske tehnike ter pravila risanja in slikanja ob pomoči priznane akademske slikarke mag. Natalije Šeruga. Poleg spodbujanja h kreativnosti in odkrivanju lastnih talentov spoznavajo risanje na papir s svinčnikom in ogljem, slikanje na platno v tehniki akrila, tehnike mešanja barv.

Tretji program pa je povezan z grajskimi konji. Otroci na tem programu spoznavajo pristop h konju, spoznavajo in sodelujejo pri hlevskih opravilih, hranjenju konjev in čiščenju hlevov, uzdanje, sedlanje, krtačenje konj, jahanje na lonži  itd.

Vsi programi obsegajo še jutranje plesno razgibavanje s plesno šolo Zeko. Zadnji dan (v petek) pa bodo počitniške programe zaključili z obiskom prireditve Ples-noč čarovnic 2015, kjer bo za otroke poskrbljeno s pestrim srednjeveškim animacijskim programom. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2015 ob 11:01 zmaj gost

      Ta prireditev v rakičanu se ne more primerjati z prireditvijo pri Gradu na goričkem že zaradi samega ambienta .To je zame navadna vaška veselica...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.10.2015 ob 23:46 Eden gost

        Navadno veselico ste imeli vi v nedelo na Gradi, kda san ob deveti vecer priso pa je bilau 1000 lidij, pa do polnoci samo se vedno menje.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2015 ob 14:36 mendo gost

      zmaj -- pomejni se o ton z tistimi vašimi kateri so prepovedali prireditev pri Gradu .Tam pa se niste bunili pijsati pa znate .Ha,ha

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2015 ob 20:22 Lolček gost

      A to je tisto v Rakičane, ka starše se deco pošlejo ka te majo doma mer?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2015 ob 0:11 gost

      Najboukše je vaše štukanje Grad-Rakičan. Dejstvo je, ka je ta prireditev, štera se dogaja vutro, čista kopija tistoga dogodka, šteri je duga leta privablo 10k - 15k lidij na Grad!!! Pa san Sobočanec...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.10.2015 ob 11:25 gost

      Dejavnost RIS Rakičan je raziskovanje in izobraževanje (Raziskovalno izobraževalno središče Rakičan). Za to so plačani!!!!! Kama torej spadajo čarovnice, kafič, muzika ipd? Predlagam, ka se iz RIS Rakičan preimenujejo v "Kafič pri politični kurbi iz SDS / SLS / SMC" in delajo žurke do onemoglosti. Samo nej za pejneze iz raziskovanja in izobraževanja!!! Ta dejavnost se naj doj zaprej, ker se direktor na to pač ne razmi in fura rajši "zabavo". Samo če se ide turizem, te pa pa Perhavčke na Zavode za turizem ne nucamo (sicer pa tudi ona ne vej za koj dobiva plačo, če moramo oživljati mestno jedro, una pa plačo kak direktorica za turizem vličej mnoga leta, ka se v centru ne dogaja nič. Najlepše je živeti v hladovini in biti za to lepo plačane). Tak ka neje problem v zabave, problem je što to rikta in za koj je RIS Rakičan bil ustanovljene. Direktor RIS Rakičan si očitno še neje uspel prešteti nalog, za štere dobiva odlično plačo. Zaključek: na Zavode za turizem mamo trota (ženskoga spola), ki uživa v hladovini, žurke pa organizira drugi trot v RIS Rakičam, ki bi mogo skrbeti za raziskovalno in izobraževalno dejavnost. Oba sta lepo plačana. In seveda po Jevškovo "povezana" :) Če eni v celi zadevi vidite samo žurko, nej pa ozadja, je čista prav, ka se iz tvojih pejnez plačuvle plača tovrstnih direktorskih trotov v JAVNIH zavodih. Tovrstni direktori do se še množili ob znani strategiji: kruha in iger nam dajte. Po sakše žurke se normalen človek strezni. Eni od vas s kratko lajtungo, se očitno nej... :) Če vam že kruha ne dajo, vam davlejo igre, ka bar za noč pozabite na težko situacijo. P.S: O "kulturni" dimenziji žurke v SPOMENIŠKO ZAŠČITENON grade in parke pa več na https://www.facebook.com/rakican/timeline/story?ut=43&wstart=1357027200&...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.