https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Veliki Polani praznovali 100 let Ivanke Červan

Velika Polana, 30.10.2015 ob 7:10  

V Domu Danijela Halasa Velika Polana so včeraj proslavili okrogli jubilej njihove varovanke Ivanke Červan, ki se je pridružila častitljivemu klubu stoletnikov.


Ivanka Červan se je rodila pred sto leti v Ljubljani, vrata doma v Veliki Polani pa je prestopila pred petimi leti. Odraščala je v družini petih otrok, bila poročena in imela enega sina, nadvse rada pa je potovala in raziskovala svet.

V domu se rada poveseli z ostalimi stanovalci, veliko časa pa preživi s svojo sostanovalko Katarino, s katero sta skorajda neločljivi. Rada se udeležuje domskih prireditev, vedno pa jo v dobro voljo spravijo sladke stvari, predvsem čokolada.

V kulturnem programu ob praznovanju Ivankinega 100. rojstnega dne so nastopili pevci DU Velika Polana, FS kulturnega društva Cven ter duet Monika in Miran. Zbrani so nato zaplesali ob zvokih harmonike, se posladkali s čokoladno torto in družili ob številnih drugih dobrotah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.