https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Hrvaški državljan z ukradenim avtomobilom nezakonito prevažal mladoletnike

30.10.2015 ob 13:45  

Policisti  policijske  postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so 27.10.2015 okrog 23.00 ure na počivališču Mol Pince ob vstopu v R. Slovenijo zaustavili in kontrolirali osebno vozilo znamke Audi, avstrijskih registrskih številk, katerega je vozil 35-letni državljan Hrvaške.

Pri  kontroli  vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da se v vozilu poleg voznika  nahaja  še  šest  mladoletnih  oseb  (fantov), državljanov Kosova, starih 16. in 17. let, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo. Zaradi  mladoletnih  oseb se je v postopek vključil tudi Center za socialno delo.

Hrvaški  državljan  je  osumljen  storitve  kaznivega  dejanja  Prepovedano prehajanje meje ali  ozemlja države po 308. členu KZ-1. Osumljenemu je bila odvzeta  prostost  in  je  bil  s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku,  ki  je  zanj 29.10.2015  odredil  pripor.  Mladoletne  osebe  so obravnavane  po  Zakonu  o  tujcih  in  bodo  do  odstranitve  na Madžarsko nastanjene v Center za tujce Postojna.



Tekom  preiskave  kaznivega  dejanja  je  bilo ugotovljeno tudi, da je bilo osebno  vozilo  znamke  Audi,  ki  ga je vozil hrvaški državljan ukradeno v Srbiji.   V   zvezi  kaznivega  dejanja  tatvine  avtomobila  policisti  in kriminalisti še zbirajo obvestila.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.