https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Žalna slovesnost in poklon padlim v obeh vojnah na murskosoboškem pokopališču

Murska Sobota, 31.10.2015 ob 9:30  

Včeraj je v organizaciji MO Murska Sobota in mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB na murskosoboškem pokopališču  potekala žalna slovesnost pred dnevom spomina na mrtve. 

 

Pred spomenikom padlim junakom v II. svetovni vojni je zbrane nagovoril župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Med drugim je poudaril, da je najlepši spomin na preminule nadaljevanje njihovega  dela in njihovih misli. Njihovemu spominu se med drugim poklonimo s polaganjem vencev in spominskimi slovesnostmi.

Skupaj s predsedniki mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB, Damirjem Domjanom, predsednikom Območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo, Vladimirjem Miloševičem  in predsednikom Združenja Sever, Dragom Ribašem položil vence pred obeležji padlim v II. svetovni vojni na pokopališču v Murski Soboti, zatem pa še na židovskem pokopališču. Pred obeležjem sestreljenim zavezniškim vojakom na Kopališki ulici pa je Jevšek prižgal svečo.

V krajšem spremljajočem programu so nastopili mešani pevski zbor Vladimir Močan Društva upokojencev Murska Sobota ter učenci OŠ III Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2015 ob 9:36 poldi gost

      ka se pa te tej domjan seposedi kcoj pauka, antipatičen bedak v nulo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2015 ob 11:28 gost

      zakoj se iz pietetnoga dejanja delajo reklamni članke? So šli na grob v počastitev spomina na mrtve, ali za to ka se slikajo in kažejo?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2015 ob 17:48 gost

      Sobota , ne premore boljših pevcev , kot te stare šare ?Škoda ogleda in namena časa !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.