https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Število migrantov v Pomurju to noč nekoliko manjše

03.11.2015 ob 8:21  

O prisotnosti migrantov v naših krajih, bomo poročali tudi danes. Spremljajte nas.


3. november ob 6.14

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastajenih 250 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 487 migrantov.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

3. november ob 9.20

Danes, 3.11.2015 je bilo v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih 430 migrantov. Pred 9. uro so vsi tujci začeli zapuščati nastanitveni center. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

Iz nastanitvenega centra Lendava v Gornjo Radgono trenutno poteka prevoz 300 migrantov. Iz Celja pa bo v dopoldanskem času v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih še 450 migrantov.

S strani hrvaških varnostnih organov smo bili obveščeni, da bo danes, med 12. in 13. uro iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod Petišovci z 13 avtobusi pripeljano okrog 750  migrantov. Postopek evidentiranja teh tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

3. november ob 13.53

Danes, 3.11.2015 pred 13. uro je nastanitveni center v Gornji Radgoni zapustila druga skupina nastanjenih migrantov (okrog 680). Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. V nastanitveni center v Gornjo Radgono bo iz Lendave tekom popoldneva pripeljanih še okrog 60 migrantov.

Po predhodni najavi hrvaških varnostnih organov je okrog 13.30 ure iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo okrog 550 migrantov. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi. Med 14. in 15. uro bodo iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce prispeli še 3 avtobusi z okrog 150 migranti.

3. november ob 18.32

1176 migrantov, ki je danes, 3.11.2015  v treh skupinah zapustilo nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 17.00 ure sprejeto v Republiko Avstrijo.

V postopku evidentiranja v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi je 553 migrantov. Po končanih postopkih bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Gornjo Radgono.

Danes okrog 20. ure bo na Mednarodni mejni prehod v Petišovce s 3 avtobusi prispelo okrog 150 migrantov, katerih prihod je bil najavljen danes med 14. in 15. uro.

S strani hrvaških varnostnih organov smo bili obveščeni, da bo danes okrog 22. ure iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo okrog 550 migrantov. Postopek evidentiranja teh tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.