https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška splošna bolnišnica med drugim o novem svetu zavoda, urgentnem centru, štipedijah in plačilu nadur

04.11.2015 ob 7:00  

Splošna bolnišnica Murska Sobota je včeraj pripravila novinarsko konferenco na kateri so Bojan Korošec, direktor, Marjan Maček, pomočnik direktorja za področje financ, Daniel Grabar, strokovni direktor in Metka Lipič Baligač, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege predstavili aktualnosti. Med drugim so izpostavili, da so v prvih devetih mesecih presegli plan obravnavanih primerov, predstavili novi svet zavoda, delo novega urgentnega centra ter novosti v povezavi s štipendijami.

 

Novih 8 predstavnikov sveta bolnišnice

V svetu zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota so bili kot predstavniki ustanovitelja razrešeni nekateri dosedanji predstavniki in imenovani novi. Slednji so Marko Virag, Darja Vižintin Zupančič, mag. Peter Dolinar, mag. Elda Gregorič Rogelj in Maja Klemenčič.

Pričakujejo, da bodo zastavljeni program presegli

Program dela ostaja po besedah Korošča enak, pričakujejo celo, da ga bodo presegli. Plan primerov je bil dosedaj izpolnjen za 104,4 odstotke, kar pomeni 561 primerov več kot je bilo določeno v pogodbi. V okviru specialističen ambulantne dejavnosti so opravili v prvih devetih mesecih letos malo manj kot 127 tisoč pregledov. Opravili so 10.7555 operacij, 8.987 dializ, kar je za 13 odstotkov več kot lani. Ker se z ZZZS niso uspeli dogovoriti o povečanju števila operacij, so bili primorani paciete prenaročiti.

Izplačali 20 tisoč nadur v vrednosti 250 tisoč evrov

V soboški bolnišnici je trenutno zaposlenih 144 zdravnikov, 78 specialistov, 59 specializantov in 9 zdravnikov po opravljenem sekundariatu. V mesecu oktobru so izplačali nekaj čez 20 tisoč nadur v skupni vrednosti ca. 250 tisoč evrov. Gre za delo opravljeno preko polnega delovnega časa.

 

Dodatno štipendirajo 5 študentov

V novem študijskem letu soboška bolnišnica štipendira dodatnih 5 študentov po programu splošna medicina ter nadaljuje štipendiranje dosedanjih 12 štipendistov. Tako v celoti prevzemajo izplačila kadrovskih štipendij.

Z delom novega Urgentnega centra so zadovoljni

Nedavno so pričeli z delom v novem Urgentnem centru, ki vključuje internistično nujno pomoč, kirurško nujno pomoč in delno službo nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Murska Sobota. Novosti, kot so triaža in skupna obravnava najhuje ogroženih pacientov, so se izkazali za učinkovito in strokovno upravičeno. Še vedno pa niso uspeli urediti predvidenih novih zaposlitev, sprejem pravilnika o nujni medicisnki pomoči v državi, doreči financiranje in napotitve v urgentni center z ZZZS ter vzpostaviti najugodnejšo mrežo NMP v Pomurski regiji. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2015 ob 8:34 gost gost

      Vsak zaposleni zdravnik je tako moral dobiti na mesec vsaj 1.ooo EUR nadur. Kdaj bo temu enkrat konec?

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2015 ob 8:58 sobočanec gost

      samo gulijo pacijente za pet minut pregleda pri zdravniku v bolnici stane 100.evrov in še nesramen zdravnik do pacijenta sramota za bolnico in si nezasluži 200.evrov

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2015 ob 11:17 zoltan gost

      Mjav je še nej obsojeni ali ka bo iz toga kaj ?Lejko izplačüjejo ka so zaračunavali za tisto ka so nej delali .Tej štirje na drmajo z cejlov bolnicov in nišče njim nikaj nemre

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2015 ob 11:59 gost

      Zoltan tij si pravi Sultan, če nikaj pametnoga nevejš napisati te boj rajši tu.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2015 ob 13:48 zoltan gost

        - (11:17)...... bar si daj vzevek nej ka se skrijveš za črtico .Ka te genolo v mojem komentari ?Si blijžnji od šteroga teh štirij ?Pa tej napiši kaj bole pametnoga od mene .Ali pa si ne vejš sestaviti stavka .Končno pa z somarami se neščen prerekati

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2015 ob 13:26 gost

      dajte rajši študentom in dijakom vsaj malico šteri so na praksi, pa delajo celih osem ur, pa niti malice ne dobijo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2015 ob 13:31 gost - b gost

      Ja ko so končali z izgradnjo, si je Maček, Grabar.. pripeljal vsak novega BMW. Toliko ur so izplačali, lahko so izplačali na račun nas ko čakamo, doktorji ležijo na foteljih, mi pa plačujemo drago parkirnino. Zakaj pa so dobaviteljem dolžni. TI 4 lažejo.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2015 ob 14:08 gost

      Operirajo pacienta v splošni narkozi dvajset minut, odleži v sobi za prebujanje do 23:30, ga odpustijo domov, na hodniku se jim sesede od slabosti od narkoze, odsedi še nekaj minut, nato pa domov. Zanima me ali je to pravilen postopek. Ali ni možno takega pacienta čez noč imeti v opazovalnici? Glavno da plačujemo, pacienti so pa tako samo številke. Seveda ne za vse osebje, da ne bo pomote. Tudi dobri so vmes. Vendar taki ne morejo nič. Na žalost. In to je naše zdravstvo.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2015 ob 15:22 KARLI gost

      Mene pa zanima eno:KDAJ BODO ZDRAVNIKI ODGOVARJALI ZA NAPAČNO IZVEDENE OPERACIJE?RES JE ,DA PACIJENT PODPIŠE VSE MOGOČ PAPIRJE ,DA SE ZAVEDA ,POSLEDIC OPERACIJE...A ZAKAJ JE TOLIKO PONOVNIH OPERACIJ ,,KO SE VRŠIJO OPERACIJE NA DEBELEM ČREVESU...??

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.11.2015 ob 16:46 gost

      Naša METKA , so pa kak (LEPOTICA)--fajni , pametni itd... seksi!

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.11.2015 ob 8:05 gost gost

      Mene pa zanima, kako bolnišnica misli "vzpostaviti najugodnejšo mrežo NMP"?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 9:10 M gost

        To pomeni zapiranje dežurstev v Lendavi, Radgoni in Ljutomeru... vse v Rakičan. Denar tudi, kar je najbolj pomembno

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.11.2015 ob 9:41 zlatka gost

      Najpomembnejše je, da bo bolnik oskrbovan na enem mestu, v urgentnem centru. Jaz sem že bila in moram povedati, smo bili mož, ki si je zlomil nogo zelo lo zadovoljen. Res so lepi prostori in okkrba je bila dobra.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.11.2015 ob 10:01 gost gost

      Spoštovani, zlomljena noga se je tudi dosedaj obravnavala v sklopu kirurških ambulant. Prostori so bili lepi, osebje enako, oskrba odlična. Nihče ne dvomi v primernost skupnega delovišča internistov in kirurgov v dobro opremljenih prostorih. Skrbi pa namen "vzpostavljanja najugodješe mreže NMP" s strani bolnišnice, ki o NMP ne ve nič. Skrbi namen zapiranja dežurnih mest. Skrbi dejstvo, da bo ob srčnem zastoju v Apačah do prihoda zdravnika preteklo 40 minut. Dejstvo. Iskreno vam želim, da je zlom noge najbolj neugodna stvar, ki jo boste doživeli.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.