https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preko tisoč tristo migrantov prenočilo v Pomurju

04.11.2015 ob 7:38  

O prisotnosti migrantov v naših krajih  bomo poročali tudi danes. Spremljajte nas.


4. november ob 6.30

1320 migrantov, ki so bili včeraj tekom dneva iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce pripeljani s 23 avtobusi, je bilo evidentirano v sprejemnem centru v Petišovci in Dolgi vasi, zvečer in ponoči pa so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

S strani hrvaških varnostnih organov smo bili obveščeni, da bo danes med 7. in 8. uro iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo okrog 550 migrantov. Postopek evidentiranja teh tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov. Naslednje stanje o migrantih vam bomo poročali danes po 18. uri.

4. november ob 18.31

Po predhodni najavi hrvaških varnostnih organov je danes, 4.11.2015 okrog 8.30 ure iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo 586 migrantov. Postopek evidentiranja tujcev je potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Vseh 1915 migrantov, ki so danes v treh skupinah (ob 9., 13. in 16. uri) zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 17. ure sprejeto v Republiko Avstrijo.

Ob 18.15 uri je po predhodni najavi hrvaških varnostnih organov iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce prispelo 10 avtobusov z okrog 550 migranti. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja bodo migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Danes med 21. in 22. uro bo iz Dobove v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih 327 migrantov.

 

 



 
 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.