https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Danes začetek zbiranja podpisov za peticijo Slovenija, spreglej!

04.11.2015 ob 13:06  

Danes so se na spletni strani www.slovenija-spreglej.si začeli zbirati podpisi za peticijo Slovenija, spreglej!, s katero želi njen pobudnik in prvopodpisnik predsednik SLS mag. Marko Zidanšek Vlado RS opozoriti, da »ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri interesov velikih evropskih držav, predvsem Nemčije, in na pleča Slovencev prenašati tujih bremen.«

 

Po njegovem in prepričanju drugih podpisnikov peticije Slovenija, spreglej! mora državno mejo Vlada RS nemudoma začeti odločno varovati in nadzorovati ter spoštovati evropsko in slovensko zakonodajo, ki jo zaradi neustrezne pripravljenosti na migrantsko krizo malomarno krši že od začetka te krize! Ilegalnih prestopov meje je po podatkih Policije do danes že okoli 135.000.

Kot je še zapisano v nagovoru na peticijski spletni strani www.slovenija-spreglej.si, podpisnice in podpisniki podpirajo »solidarnost do tistih, ki jih je v beg za preživetje prisilila vojna. Verjamemo, da je dolžnost Vlade RS zaščititi tiste, ki za zaščito zaprosijo v Sloveniji,« a so hkrati mnenja, da mora Vlada RS takoj zapreti meje in s tem nastajajočim novim žrtvam te svetovne prevare, še preden se podajo na pot, sporočiti, d‎a Slovenija in Evropa nista več sposobni sprejemati migrantov!«

Foto: Delo.si

Prvopodpisnik peticije Slovenija, spreglej! in predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: »Vlada RS mora nemudoma ponovno vzpostaviti red in zaščititi slovensko mejo z ograjo. Vse, ki čutijo, da je v tej krizi sprenevedanje vladajoče politike preseglo že vse meje, vabim, da na spletni strani www.slovenija-spreglej.si oddajo svoj podpis. Skupaj lahko Vladi RS pokažemo, kakšna je naša volja, kakšna je volja ljudstva!«

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2015 ob 15:17 gost

      bougpomagaj no, ka si še vse nedo zmislili. naj že ednouk začne nešče zbejrati podpise ka se takši kreteni kak tej ka stojijo za touf peticijo spakejrajo iz naše države. aleluja ge mij tou živijmo.

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2015 ob 16:43 pussi gost

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2015 ob 16:51 gost

      Namesto , da nekteri pametujejo z takimi izjavami naj raje pridejo pomagat in si to krizo pogledat od blizu.Ljudje so lačni ,izmučeni in napol goli. Jaz ne morem odreči pomoči soočloveku v stiski zgleda ,da pa nakateri lahko.Sram me je kje živim.

      6 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2015 ob 17:47 gost gost

      Na Mađarskon je nej trbelo nikših peticij. Njihov despot je postavo ograjo, pa pika. Ka njemi što more? Smo vidli, kak je ta veleumna Evropa nemočna. Takša dugo nemre obstati, pa niti nej trbej.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2015 ob 18:29 gost

      Vsaka čast vojakom in policistom, da še vse držijo pod nadzorom. Država rajši naj zdaj da več denarja za vojsko in policijo,ker varnost se lahko v tem času hitro poslabša.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2015 ob 18:37 ggg gost

      A SLS še obstaja? Grozno!!!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2015 ob 18:57 lauraas gost

      Bravo, takoj podpišem. Humanisti, liberalci, levičarji, povejte mi ali je Madžarska naredila prav ali ne, ko je postavila ograje.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2015 ob 19:40 gost

      lauraas, nej je napravila praf. prizadetki kak si tij tou nigdar nedo razmili. dokeč nede v tvoji glavi še kaj drugoga kak sovraštvo pa janša tak dugo ti nede jasno ka se sploj dogaja na svejti. ka je zdaj na mađarskon boukše zaradi tej ograje? policija pa vojska sta glih tak dale na meji, mađarska država ma takše stroške s touf ograjov ka do še puno lejt kredite za tou odplačevali, doma jin pa narod crkavle ka njihov diktator ne napravi nikaj za državljane ka bi boukše živeli. ali ti lauraas tou ne vijdiš, tebi je glavna ograja. begunci bi glih tak skouz mađarsko odišli tak kak do odišli skouz slovenijo. vsi se mate za nekše demokrate pa naprej nosite demokracijo, poveličujete pa totalitarne ukrepe kero so komunajzari negda uporablali. pelaj si tij lauraas toga orbana zarukanoga domov pa naj ti doma okoli kuče ograjo posti ka neboš z drugimi lidmi več v stiki ka še ge slučajno što še pouleg tejbe tak zabiti grata kak si tij. jebala vas ograja da vas jebala buteci eni. še malo pa do vsi okouli nas postavili ograjo ka nebi slučajno keri glupi prekmurec vö vujšo med druge normalne lidij. sran vas bilo idioti.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.11.2015 ob 19:59 gost

      gost-ne sprašuj se kako je na madžarskem,vprašaj se kako je ljudem ob meji v šentilju ??? Ograja je edina in pravilna odločitev.Švedska že sporoča da se bo sistem sesul-da takega priliva beguncev ne morejo več sprejemat.Na poti pa je še par miljonov beguncev.A misliš da jih lahko Nemčija vse sprejme ?? Aja pa mimogrede,trenutno je v Evropi 24,8 miljonov ljudi brezposelnih,a lahko razumeš ta zadnji stavek ???

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 12:50 gost

        ok, te pa postavimo ograjo okouli in okouli. bouvari ka bi to prišo v našo deželico in nas kak koli zmouto v našon blagostanji pa našon mejri. v avstriji lidje takših problemov nemajo. zadnjič san se glih pogučavo v avstriji z enimi domačini pa so se se vsi edino spraševali kama do tej migrante nastanili ka nemajo zadosta mesta in so se bojali ka jin nede što pozimi zmrzno. niti eden je nej nika grdoga guča pa gda san jih pito glede ograje ka bi jo naj avstrija postavlala so se samo nasmejali. pri nas pa panika tak ka že vse boli. pokaži ge tou švedska sporouča? je tou uradno stališče švedske politike ali pa nekše konspirološka spletna stran objavlja dezinformacije? vrvlete samo tisto ka ščejte in tisto ka se sklada z vašim videnjon problema. malo širše nišče ne pogledne, niti ste nej sposobni poiskati neodvisne informacije, ja, v evropi je 24 milijonov brezposelnih. zakoj pa te tej brezposelni nej so šli v nemčijo gda je nemčija začnola objavljati ka ji primanjkuje delovne sile? zakoj vsi brezposelni prekmurci sidijo doma in serejo prek države in čakajo ka de jin politika fabrike in delovna mesta zrihtala? tej migranti ka zdaj prihajajo v evropo so na pouti več mejsecov in so prepotovali več tisoč kilometrov, brezposelni evropejci pa so se nej v stanji preseliti par sto kilometrov ka bi jin bilo boukše. in te še poslušamo ka de zaradi teh beguncov konec bele rase v evropi ka pa do nas prerasli po števili. mij ne rabimo druge ka nas povozijo, vničili mo se sami. od gda mamo primanjkljaj pri rodnosti napram smrtnosti smo se sami obsoudili na propad. kelko parov sploj nema dece oziroma majo samo enoga otroka? tou je propad naroda nej pa migranti in ostali priseljenci. če se sami ne vejmo razmoževati smo si sami krivi, če nas čez 50 ali 100 lejt kak naroda več nede in za tou nedo krivi migranti.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.11.2015 ob 20:48 LFL gost

      Ograjo je JANŠA predlagal CMERARJU in njegovim nesposobim ministrom pred dvema mesecoma pa je bil obtožen z strani LEVIČARJEV da je fašist. Kdo bo pa zdaj FAŠIST sprašujem podpornike nesposobne LEVICE. Zdaj se bomo spet zadolžili . Spet si na ta račun DELIJO denar DAVKOPLAČEVALCEV. SLEPA SLOVENIJA NA VOLITVAH PODPIRA LEVICO zato nam je pa tako DOBROOOO.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 12:55 gost

        od gda je pa cerar levičar in od gda mamo zdaj na oblasti leve stranke? što od teh je lejvi? cerarovi so desna sredina, ovi penzionisti itak nemajo pojma kama bi se obrnili - enkrat so z levimi drugič z desnimi, SD pa je v bistvi sramotna stranka in označevanje njih za levičare je redno velka žalitev za lejve. lejvi pri nas so edino združena levica, vse ostalo je en drek. janša je edini opravi levi fašist v sloveniji, najprlej je biu fanatično kominist, zdaj je pa fanatični fašist. verjetno se je toga izraza na svojon primeri navlejko.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.11.2015 ob 12:05 gost mrv gost

      Gost LFL pomiri se, pa že ednouk pusti naj Janša uživa sadove svojega dela. Sicer pa, što ga pita za broj cipela, pa se le oglaša. De se že nevolo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.11.2015 ob 14:24 gost

      CERAROVI so nesposobna RDEČA - - LEVA GAMAD.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.11.2015 ob 20:41 gost

      gost- Gost, ki je zgoraj zapisal, da ga je sram, da živij v Sloveniji. Ja takoj se izseli, da zaradi kompleksa ne boš jalov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.