https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Samo Budna – kantavtor, katerega glasba je zelo priljubljena na radijskih valovih

5.11.2015  

Samo se je z glasbo srečal v osnovni šoli. Bil je član Marko bande in skupine Posodi mi jurja. Že nekaj časa se posveča avtorski glasbi, je pa tudi član Beltinške bande. Izdal je že dva uspešna albuma, ob svoji 25. letnici nastopanja na odru pa v kratkem pripravlja koncert.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kakšni so začetki tvoje glasbene poti?

Moja glasbena pot se je začela v nižji glasbeni šoli, katero sem uspešno končal in kmalu za tem smo ustanovili etno bend Marko banda. Z Marko bando prav te dni obeležujemo 25. letnico, katero bomo proslavili s koncertom v Muski soboti 10.11.2015. Z njimi bom nastopil kot gost, ker sedaj že nekaj let ne igram v tej zasedbi, a jim občasno pomagam, ko njihov violinist ne more. Kakšni dve leti po ustanovitvi Marko bande pa sva z Rikijem Zadravcem ustanovila skupino Posodi mi jurja.  Z Jurji smo igrali približno petnajst let. Sem pa tudi član Beltinške bande in tudi tukaj sem že nekje sedemnajst, osemnajst let.

Katere glasbene zvrsti so ti najbližje in katerim posvečaš največ časa?

Največ časa trenutno posvečam svoji avtorski glasbi, poslušam pa širok spekter glasbe in bi se težko odločil katera zvrst mi je najbližje.

Kdaj in kje si prvič nastopil javno? Kakšni so bili občutki?

Spomnim se solo nastopa z violino na neki proslavi v Kulturnem domu v Ljutomeru. Mislim, da sem bil nekje v drugem razredu osnovne šole. Aplavz je bil tako dolg, da sem moral še enkrat na oder in mi seveda ni bilo čisto nič jasno. Je pa se vtisnilo v spomin.

Kot kantavtor gradiš samostojno kariero. Od kod navdih in ideje za pesmi?

Ideje in navdih prihajajo iz vseh strani. Iz leve in desne, z neba in zemlje. Iz življenja, ki ga živimo.

Izdal si že dva albuma. Katero tvoje delo bi izpostavil kot najbolj uspešno?

Oba albuma, torej Manj je več, ki sem ga izdal leta 2009 in Za nazaj in za naprej (2015), sta mi enako ljuba, je pa res, da je sedaj album Za nazaj in za naprej bolj na sporedu.

Kje si – Samo Budna (Official Video)

Tvoja glasba je zelo priljubljena pri radijskih glasbenih urednikih. Kakšen je tvoj odziv na to?

Lahko rečem samo to, da me zelo veseli, da je tako.

Bil si član prleške zasedbe Posodi mi jürja, si pa tudi član Marko bande in Beltinške bande. Kako usklajuješ vse te dejavnosti s prostim časom?

Dejansko nisem več član Marko bande, s Posodi mi jurja pa smo se tudi razšli že pred leti. Z Beltinsko bando imamo datume nastopov znane  že kar nekaj časa v naprej, tako da se ni težko uskladiti. Moram pa povedati, da glasba je moj prosti čas, tako, da s tem nimam problemov.

Kakšen nasvet bi dal mladim, ki pojejo le doma v sobi in ne upajo stopiti na oder in zapeti?

Potrebno je verjeti v to kar delaš in se prepustiti toku. Tistim, ki je oder usojen, se bo uresničilo tisto, kar si je zastavil. Enim hitreje, drugim mogoče malo kasneje. Vse pa pride ob pravem času, čeprav se včasih ne zdi tako.

Kdaj te bomo spet imeli možnost videti in poslušati v živo?

Pripravljam koncert z gosti ob moji 25. letnici nastopanja na odru. Kdaj, kje, s kom in kako, naj zaenkrat ostane »skrivnost«, bo pa seveda vse pravi čas objavljeno in sporočeno. 

SAMO BUDNA – VČASIH NE VEŠ

 

 

PRIPOROČAMO:

VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.