https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrad ponovno v evropskem pokalu – ta četrtek tekma z Grki

11.11.2015  

Soboški odbojkarji so si v lanski sezoni priigrali vstopnico tudi za evropsko sceno, v četrtek, 12.11.2015 ob 19.00 uri v domači dvorani pričakujejo prvega nasprotnika, to bo grška ekipa iz Aleksandropolisa, moštvo MGS Ethnikos Alexandroupolis, ki je v prejšnji sezoni v Grčiji končala na 5. mestu, svojo evropsko pot v  pokalu CEV Volleybal Challenge Cupu je končala v četrtfinalu, ko je izpadla proti portugalski Benfici. Napolnimo dvorano I. Osnovne šole Murska Sobota in pomagajmo soboškim odbojkarjem do evropskega uspeha.

 

Evropski pokal CEV Challenge Cup, v katerem bo Panvita Pomgrad igrala po skoraj dveh desetletjih, se bo za domače odbojkarje začel v četrtek,  12.11.2015 ob 19.00. Čaka jih prva tekma z grško ekipo iz Aleksandropolisa. Moštvo MGS Ethnikos Alexandroupolis ima z evropskimi tekmovanji več izkušenj. Prav na tej tekmi bo zelo pomembna amotfosfera v dvorani, odbojkarji upajo na številčno in bučno podporo domače publike

Povratna tekma je na razporedu, 18.11.2015. Odbojkarji Panvita Pomgrad se želijo predstaviti v najboljši luči zavedajo se, da se je med najboljša moštva težko uvrstiti, vendar je športno upati in verjeti, da so sposobni podviga in lahko presenetijo Grke. 

Grška ekipa je sestavljena pretežno iz domačih igralcev, ob njih imajo v ekipi odbojkarja iz bivše Jugoslavije in sicer Srba Petra Turanjanina visokega kar 202 cm, za nekaj cm ga z 207 cm presega Stelios Paraskevas, ki je najvišji igralec njihovega moštva.

V minuli sezoni so odbojkarji Panvite Pomgrada v domačem prvenstvu zasedli 4. mesto in igrali na finalnem turnirju Pokala Slovenije. Grki so končali prvenstvo Grčije na 5. mestu. V novi sezoni so v ligaškem pokalu 10. oktobra napredovali proti Orestiadasu in na gostujočem terenu zmagali s 3:0, vendar pa 18. oktobra pokleknili na naslednji stopnički in po 3:0 izpadli prti PAOK-u. V lanski sezoni so v evropskem pokalu CEV Volleybal Challenge Cupu v osmini finala proti češkemu Frata Zlinu zmagali dvakrat z gladkih 3:0, nato so morali v četrt finalu priznati premoč portugalski Benfici. Na gostovanju je bilo 3:0 za Portugalce,  povratno srečanje se je prav tako končalo z zmago Benfice, bilo je 3:2, kar je pomenilo slovo od Evrope za Grke.

Trener grške ekipe je 53 letni Moustakidis Thanasi, ki je imel zavidanja vredno igralsko kariero. Je igralec z največ nastopi za grško reprezentanco, za katero je zaigral kar 413 krat. Na svoji bogati športni poti je bil v letih 1987 do 1994 kar 8 krat prvak Grčije in 5 krat pokalni zmagovalec. Ob tem je leta 1996 z Olympiakosom bil tudi zmagovalec European Cup-winners Cupa in kar štirikrat igral na Final Four v Champions Cup Evropi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2015 ob 13:15 gost

      Bravo ...dajmo naši!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.