https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Stanko Ivanušič: Hrvati morajo postaviti ograjo tudi na meji s Srbijo

12.11.2015 ob 9:30  

Včeraj dopoldne so slovenski vojaki začeli postavljati okrog 180 centimetrov visoko in 180 centimetrov široko ograjo na obeh straneh mejnega prehoda v občini Razkrižje.


 

Ob postavljanju ograje na meji s Hrvaško je svoje občane miril tudi razkriški župan Stanko Ivanušič, in jih obenem prosil za razumevanje:  »Tudi nam gre ograja na živce, toda razmere so na žalost take, da se nekako moramo zavarovati in omogočiti normalno življenje prebivalcev ob meji. Res nam je žal, tudi sosedov, ampak morajo nas razumeti in si tudi sami na meji s Srbijo prizadevati za nekaj podobnega, da tudi k njim ne bi prihajal takšen nekontroliran val beguncev, saj bo to delovalo tudi preventivno.«

Ivanušič je pojasnil, da je namen ograje le usmerjanje beguncev z zelene meje na mejne prehode, saj se bojijo, da bi se ponovili dogodki z 19. oktobra,ko je čez zeleno mejo na tem mestu nenapovedano prišlo okoli 400 beguncev. Hkrati pa je zaskrbljen, kaj se bo zgodilo »če jih pride naenkrat dva tisoč ali več, ko bo zunaj minus deset stopinj – kam bodo šli? Po domovih, po hišah, po skednjih, nastale bodo neobvladljive razmere.«

O postavitvi tehnične ovire so predstavniki države občino Razkrižje obvestili v torek popoldne, tako da so bili predstavniki občine ob začetku postavljanja ograje zraven, zelo hitro pa so pridobili tudi soglasja lastnikov zemljišč. Ograja bo za enkrat postavljena le na najkritičnejših točkah, kjer je prestop zunaj mejnega prehoda najlažji. Za zdaj naj bi je bilo na vsaki strani mejnega prehoda za okoli 500 metrov, če se bo val beguncev preusmeril drugam, pa se bo razširila še na druga mesta, poročajo na spletnem portalu slovenskenovice.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2015 ob 9:45 gost

      Ne, vse migrante spustiti v Slovenijo in jim vse dati, kot je zahtevala Združena levica.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2015 ob 10:55 Gibinanedajse gost

      Tisti, ki so tako kritizirali Orbanovo ograjo, sedaj hvalijo Cerarjevo, to me spominja na meketajočo čredo.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2015 ob 13:48 rdeči križ Slovenije gost

      V Lendavi rdeči križ ne dela, skladišče je prazno delavci RKdelijo zajtrke mograntom, Slovence usmerjajo po pomoč na državno raven, tako smo prišli daleč, Kaj dela Musarjeva, kaj delajo njeni pripadniki, kaj dela DRŽAVA? SIRIJEC, IRAČAN AFGANISTANEC JE VEČ VREDEN OD SLOVENCA, ONI DOBIJO TOPLE OBROKE , SLOVENCI BRCO V RIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2015 ob 16:33 gost

        ka skačeš, vej pa v lendavi itak nega več slovencov. mađari pa če nemate za gesti ite orbana prosit.

        3 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2015 ob 16:36 gost

      Ti zgornji, jaz sem Slovenec iz Lendave in bi ti najraje dal eno po štajersko na gobec..

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.11.2015 ob 12:49 KARLO gost

      PRSTAŠI ISLAMISTOV, POROČAJTE RESNICE, PARIZ!!!!!!!!!, nej jin kruj davati, se van poserjejo na njega!!!!, Edino sožalje lahko pošljete v Francijo, banda prokleta z poltiki Evrope zraven!!!! A vam še ni jasno, kdaj je rekel papež, da je tretja sv. vojna tu???? Propada gospodarstvo, propada šport, kdo se bo vračal na kraj zločinov? Edino slovenski dedeki pa mamce, ki bližnji vzhod neizmerno spoštujejo, ti nam pa govorijo, da smo nerazviti!!!! IN RK SLOVENIJE, KARITAS MU VSEENO PONUDI POMOČ V OBLIKI HRANE, TA JO PA DOBESEDNO POHODI, ŠE VEČ POKAKA SE NANJO

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2015 ob 12:51 Ma ja gost

      Politični kameleon.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.