https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

David Žibrat: »Moja želja je postati najboljši na svetu«

19.11.2015 ob 7:00  

Tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v kickboxingu, smo se za Pomurec.com pogovarjali z Davidom Žibratom, ki se bo na tekmovanju boril v sklopu slovenske reprezentance.


Svetovno prvenstvo se bo odvijalo v Dublinu na Irskem od 21. do 29. novembra. Na prvenstvo je prijavljenih čez 900 tekmovalcev iz 50 držav.

Svetovno prvenstvo je vrhunec sezone

David Žibrat pravi, da so priprave na svetovno prvenstvo trenutno v zaključni fazi, potekale pa so od meseca avgusta. Zadnjih šest tednom je opravljal devet treningov na teden z enim dnevom prosto. Dodatne težave s težo pa mu je povzročila poškodba, ki jo je staknil skozi poletje. Tako je moral v dveh mesecih med pripravami shujšati za kar 12 kg.

Svetovno prvenstvo je vrhunec sezone, zato se pripravlja po posebnem programu, ki mu ga sestavil njegov trener Tomaž Barada. »Večino priprav sem opravil v Mariboru v športnem centru Barada, ostale treninge pa v Odrancih, kjer so mi pomagali fantje našega novoustanovljenega Kickboxing kluba Odranci. Posebna zahvala gre tudi odličnemu tekmovalcu Dejanu Vajsu, ki si je v dopoldanskih urah vzel čas in se pripeljal, da sva skupaj opravila zahtevne treninge, brez katerih ne bi bilo možno sodelovati na tako velikem tekmovanju«, še doda Žibrat.

Med pripravami se je udeležil  tudi turnirja Slovenia Open, kjer je v svoji kategoriji premagal vse nasprotnike in potrdil odlično formo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom.

Konkurenca je huda

Borbe potekajo 3 runde po 2 minuti, po sistemu piramide ( izpadanja ),  poraz ti onemogoči napredovanje in tako se prvenstvo za tebe zaključi. »Ravno zaradi tega, je pritisk še večji, saj se moraš skoncentrirati in borbo izpeljati brez večjih napak, saj so napake na prvenstvih tega nivoja usodne, kar sem tudi že sam doživel lani v finalu evropskega prvenstva, ko sem za las ostal brez naslova,« pravi Žibrat in dodaja, da nekaj nasprotnikov s katerimi se bo pomeril na svetovnem prvenstvu pozna, saj so to večina izkušeni borci, ki so od njega starejši 10 let in že lep čas krojijo vrh njegove kategorije -89kg na največjih tekmovanjih. »Najizkušenejši je predstavnik Rusije, potem so tu še odličen Ukrajinec, Madžar in Avstrijec. Seveda so tu še ostali borci, ki so najboljši v svoji državi, prihajajo pa iz Nemčije, Gruzije, Južne Afrike, Tadžikistana, domačini Irci itn.  V moji kategoriji je prijavljenih 16 borcev, zato me čaka vse prej kot lahka naloga«, pojasni Žibrat.

Žibrat: Moja želja je postati najboljši na svetu

»Celotna Slovenska kikboks reprezentanca ima letos izjemno ekipo, saj smo veliko treningov opravili skupaj in dokazali, da si znamo pomagati in vzpodbuditi ko nam je težko, zato bo to velika prednost tudi na prvenstvu, saj bomo imeli podporo ekipe«, pove Žibrat in dodaja : »Ker vem, da se pripravljam v družbi najboljših, in imam trenerja, ki je legenda kikboksa, mu zaupam, ter se že veselim borb. Moji cilji so visoki, seveda pa bo vsaka borba zahtevna, zato ne razmišljam o finalu ampak bom vse naredil za zmago od prve borbe naprej, da se postopoma približam vrhu. Moja želja je postati najboljši na svetu, če mi uspe na Irskem, si niti ne predstavljam veselja, če pa mi ne uspe, pa bo to spet ena izkušnja več, katera me bo v bližnji prihodnosti zagotovo popeljala do tega naslova!«

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2015 ob 10:00 ug gost

      Lepou lepou ale decko 16 tekmovalcov v kategorije je nej gli neksa konkurenca sploj pa za svetovno prvenstvo. Ge jih je v ostalih sportah nad 50 tekmovalcov v kategorije.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2015 ob 11:15 gost

      Šport v katerem ti ni treba imeti nič v glavi, ampak v rokah in nogah.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2015 ob 11:42 gost

      isto kak pri fuzbali

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2015 ob 14:25 mate gost

      Od kdaj pa je pretepanje šport?

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2015 ob 14:49 hfh gost

      Zogo brc je

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2015 ob 17:24 gost

      Sama hvala cena mala! Ljutomer, M. Sobota, sedaj Odranci ...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.11.2015 ob 22:41 gost123 gost

      opasni sistem tekmovanja: 2 zmagas pa mas finalno borbo pa potem si prvak, če zmagas seveda.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.11.2015 ob 23:54 gost

      pretepanje neje šport in nigdar nede. Ovak bi sakše pretepač že bil športnik.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.11.2015 ob 7:14 realni zalostni gost

      Ja pijancevanje pa sminkejranje je tude nej sport misle pa vsake 2. fuzbaler ka je tak. Se po igrisce mackaste pa pijane sminkejrajo zatou pa je fuzbal v prekmurje pa slovenije tak kak je, v ogracek biciklen lige pijancov in sminkerov.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2015 ob 8:00 gost

      Če mu je Barada vzornik potem v tem fantu ni nič dobrega!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2015 ob 8:58 cro cop gost

      še menej more zmagate edino.... če de lejko... brez rokavic ....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.11.2015 ob 9:30 gost gost

      Fajn če trenira in športno živi. Če pa je tudi privat pretepač, pa zgornji komentarji držijo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.11.2015 ob 20:16 gost

      Ta fant pa res ni noben pretepač... ga poznam.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.11.2015 ob 7:10 gost

      Najprej se pozanimajte ka je to za fanta pa te komentirajte

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.11.2015 ob 12:04 gost

      Je pa marsikaj drugega!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.