https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad tudi iz Grčije s porazom

20.11.2015  

V drugi tekmi 2.kroga pokala CEV Challenge Cup 2016 se je ekipa Panvite Pomgrad  pomerila z grškim Ethnikos Alexandroupolis in v gosteh izgubila s 3 proti 1.

 

Ethnikos Alexandroupolis vs. Panvita Pomgrad  3:1 

SET 1  19:25

SET 2  25:21

SET 3  27:25

SET 4  25:21

Foto: arhiv pomurec.com                       

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na povratni tekmi drugega kroga pokala Cev Challenge Cup v gosteh izgubili proti Ethnikos Alexandropolisu z 1:3 (-19, 21, -25, -21). Prva tekma v Murski Soboti se je končala z 2:3. Panvita Pomgrad je izpadla iz pokala Cev Challenge Cup.

Soboški odbojkarji so na prvi tekmi drugega kroga pokala Cev Challenge Cup v svoji dvorani izgubili z 2:3 (-19, -25, 13, 15, -6), zato so na gostovanju v Alexandropolisu nujno potrebovali zmago, če so se želeli uvrstiti v nadaljnji krog. V Grčiji so se dobro upirali tekmecem, navkljub vsemu pa so na koncu izgubili z 1:3 in izpadli iz omenjenega tekmovanja.

Uvod tekme je bil izenačen. Grki so si do prvega tehničnega odmora priigrali dve točki prednosti, po njem so se izbranci Dejana Fujsa še enkrat več približali na točko zaostanka, tako je bilo tudi ob drugem tehničnem odmoru, le da so vodili Sobočani. Nadaljevali so s štirimi zaporednimi točkami, ki so bile dovolj dober kapital za končnico in vodstvo z 1:0 v nizih.

Začetek drugega niza je bil bolj v znamenju Ethnikosa. Počasi so gradili prednost, na tehničnem odmoru vodili z 8:5, jo povišali še za točko, nato pa so gosti ulovili priključek (11:12). Toda domačini so odgovorili s tremi točkami po vrsti in s tremi oziroma štirimi točkami vodili do končnice, ko so se odbojkarji Panvite Pomgrada približali na 20:21. Več niso zmogli in grški igralci so izenačili v nizih na 1:1.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen. Grki so vodili za točko ali dve do drugega tehničnega odmora (16:14), po njem pa so domači pobegnili na 18:14. Prekmurci so jih ujeli pri 19:20, Grki so še enkrat ušli na 22:19, a to ni zlomilo odpora Fujsovih igralcev. Za točko so zaostajali do izenačenja na 23:23, Ethnikos je prišel do prve zaključne žoge in jo zapravil, tako kot tudi drugo, v tretje pa je le zaključil niz.

V četrtem nizu je že kazalo, da je prekmurskega odpora konec, ko je domača ekipa že vodila 15:9, a Panvita Pomgrad je še zbrala moči še za en lov ter priključek (19:20). Toda Grki so odgovorili z dvema doseženima točkama, ko je prišla do prve zaključne žoge, pa je tekmo hitro zaključila.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 21, Detela 19, Flisar 16, Rojnik 9, Drvarič 5, Pelemiš 2.    

Točke za Ethnikos Alexandroupolis so dosegli:  A.Dalakouras 21, Turanjanin 14, K.Dalakouras 10, Kiosis 9, Ilic 7, Kasampalis in Vlachopoulos oba po 2. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.