https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

SDS: Proračunskim uporabnikom, ki niso podrejeni Štihcu, sredstva drastično zmanjšujejo

21.02.2011 ob 10:54  

"V SDS gradnji garažne hiše na Kocljevi ulici ne nasprotujemo, menimo pa, da trenutno to ni prioriteta, ker bo v prihodnosti dovolj parkirnih mest na razpolago z izgradnjo trgovskega in urbanega centra," v današnjem sporočilu za javnost pišejo v murskosoboškem odboru Slovenske demokratske stranke (SDS).

Opozarjajo tudi na namene mestne uprave, ki po njihovem mnenju želi na silo ter brez širše razprave uvesti plačljivo parkiranje v velikem delu mesta. "Tudi gradivo za garažno hišo, ki smo ga dobili v zadnjem trenutku, je pomanjkljivo in ne daje celostne slike. Uporabi se lahko podoben model kot pri varovanih stanovanjih, občina zagotovi zemljišče, investitor pa gradnjo, upravljanje in tudi tveganje," so med drugim zapisali. 

Predlog proračuna investicijsko ambiciozen, a brez prave vizije

"Zato deluje predvsem kot nek »spisek želja brez prioritet. Na prihodkovni strani je popolnoma nerealen, kar se je izkazalo že v preteklih letih in se blažilo z zadolževanjem. Župan nas je postavil pred dejstvo, če ne podprete zadolževanja, ste proti projektom," menijo v SDS.

Njihovo izhodišče za drugo obravnavo proračuna, ki naj bi bila predvidoma v mesecu marcu, je, "da se viri za financiranje projektov morajo najti znotraj proračuna na račun racionalizacije oz. zmanjševanja stroškov delovanja občinske uprave in ne na račun zadolževanja. Ob tem se vsem proračunskim uporabnikom, ki županu niso povsem podrejeni, sredstva drastično zmanjšujejo," še opozarjajo.

Niti en evro za nakup novih knjig?

"V letu knjige se tako po županovem predlogu proračuna niti en evro naj ne bi namenil za nakup novih knjig v Pokrajinski in študijski knjižnici. Ob tem pa župan predvideva ob trenutno 51 zaposlenih v občinski upravi, štiri dodatne zaposlitve. Mi smo za varčevanje, vendar je naj varčevanje enakomerno porazdeljeno med vse proračunske uporabnike in tudi občinsko upravo, ne pa da se za administracijo občinske uprave skupaj s plačami napram letu 2010 predvideva ekscesno povečanje sredstev v višini več kot 170.000 evrov z obrazložitvijo, da gre za reorganizacijo občinske uprave," razmišljajo v SDS.

Nesprejemljivo je večanje števila zaposlenih v občinski upravi

Cilj reorganizacije občinske uprave po njihovem mnenju mora biti racionalizacija oz. povečevanje učinkovitosti občinske uprave ob hkratnem zmanjševanju števila zaposlenih in ne ravno obratno. Za SDS je tako nesprejemljivo večanje števila zaposlenih v občinski upravi in s tem povezanimi stroški. "To bo naše vodilo tudi pri drugi obravnavi proračuna. Želimo, da se končno pričnejo postopki za gradnjo vadbene dvorane za Prekmursko godbo Bakovci, elektrifikacijo športnega objekta v Krogu, protihrupnih ograj ob železniški progi, dejansko izgradnjo vzhodne obvoznice ipd.," zaključujejo v murskosoboškem odboru SDS.

Preberite tudi:

- Miloševič: Štihec proračunsko kaznuje tiste, ki ne delijo njegovega prepričanja

    Komentarji

    1. lepi
      21.02.2011 ob 12:19 lepi

      Pa tau je katastrofa, ka varčuje na račun izobraževanja. Kelko čujen se tude vse šaule soočajo z finančnime težavame. On pa kak zdaj viden še dodatno zaposluje lidi v občine, kere drugo nika ne delajo kak te pošilajo iz ene sobe v drugo, ka ne vejo što je pristojen za koga! Katastrofa!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. skrbina
      21.02.2011 ob 12:27 skrbina

      Zgleda ka se je vaš župan nalezo vladneh ukrepov, ge se na ene strane "varčuje" s kavicame na druge strane pa na velko zapravla z zaposlovanjem v noveh pisarnah, kere skrbijo samo za zapunjenje prostora :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. sinek
      21.02.2011 ob 15:33 sinek

      Župan bi moral imeti več posluha do same ureditve mesta posebno cest , tudi obnova vodovodne infrastrukture ter kanalizacije , preveč se gradi in to nenamensko oz brez razloga, tako ostaja v mestu še vedno dosti novih stavb od raznih graditeljev praznih, vse preveč se župan postavla ob bok Jankoviču ki misli da postaja edini razsodnik , kaj ja in kaj ne, imeti posluh do posameznikov in ostati župan, ja ostati župan in imeti posluh pa je že nekaj dugega, in tudi zaželjeno za skupno sobivanje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. PREKMUREC
      21.02.2011 ob 18:38 PREKMUREC

      Sobočanci je se sakši božji den vozin v Soboto pa sikdar najden plac. Rejsan ne ven komi te zijdali garaže če te pa meli parking plac. Pa ka nete pa gučali ka ste sobočanci najbole čedni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. blue
      22.02.2011 ob 8:40 blue

      Tu nega kaj za gučate, saj vsi znamo na kakšen način šerif funkcionira!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. SPAM
      05.03.2011 ob 9:32 SPAM

      Bogme nega kaj gučati, on tak funkcionejra že cejli čas svojoga županovanja. Ali čudno da to ni nikoga motilo gda je še bil SDS-ov župan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.