https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota v znamenju festivala IZUM

Murska Sobota, 26.11.2015 ob 7:00  

V Murski Soboti se je včeraj uradno pričel Festival IZUM 2015 (Inovativnost, Znanost in Ustvarjalnost Mladih). V sklopu festivala bo potekalo v Murski Soboti več sedaj že tradicionalnih dogodkov.  

 

Včeraj so uradno otvorili festival IZUM z nastopom najmlajših in ogledom razstave ustvarjalnosti v trgovskem centru Maximus. Zbrane osnovnošolce, dijake, mentorje in ravnatelje pomurskih šol so pozdravili predsednik občinske ZOTK Iztok Zrinski, župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in pomurski akademik dr. Mitja Slavinec.

Že v torek so organizirali astronomska opazovanja in predavanje »Vesolje nekoč in danes«. V sredo so v Maximusu potekale ustvarjalne delavnice, modelarska steza s tekmovanjem in demonstracijo modelov avtov ter organizirali predavanje o pticah v Pomurju.  V popoldanskih urah je bil izveden informativni dan s predstavitvijo srednjih šol Pomurja in Poklicna tržnica. Dr Igor Žiberna je zainteresiranim predstavil sončne ure in njihovo izdelavo.

Danes bo pom. akad. dr. Mitja Slavinec predstavil poskusni potop. V Cineplexxu bodo predvajali slovenski mladinski film Utrip ljubezni. Izvedena bo še  delavnica iz logike za učence z naslovom Resnica ali laž. V popoldanskih urah bo izveden v sodelovanju s Pomursko gospodarsk zbornico Dan odprtih vrat gospodarstva z ogledi podjetij. Sledila bo še slavnostna akademija Zveze za tehnično kulturo RC Murska Sobota.

V petek in soboto pa bo potekala še Znanstvena konferenca PAZU. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2015 ob 12:07 večni študent gost

      Ka pa te zrinski tan dela? Človek brez diplome boukše ka mladim ne razlaga o pomenu znanja :)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2015 ob 12:08 porsche nej poceni gost

      Še ena pralnica denarja Kiča Slabinca

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2015 ob 0:29 gost

      predlagam raziskovalno nalogo z naslovom: "kako je naslov diplomskemu delu wanna be "arhitektoša" zrinskega?". Za mentorja se javi slavinec

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2015 ob 8:10 ajnštajn gost

      Jefšek ma takšo vezo z znanostjo kak tisti jugo 45 z mercejdesom.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.