https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na OŠ Beltinci izvajajo projekt Poganjki - trening socialnih veščin

26.11.2015 ob 7:30  

Na Osnovni šoli Beltinci z osmošolci izvajajo trening socialnih veščin, katerega namen je mladostnike opremiti s socialnimi veščinami in jim omogočiti nova orodja, urjenje v socialnih spretnostih ter uporabo le-teh v vsakdanjem življenju, predvsem pri razreševanju osebnih težav. Bolj podrobno bi aplicirali razvijanje socialnih veščin na osebnem nivoju, na nivoju odnosov in na nivoju širše družbe ali makrosistema.

Trening socialnih veščin zajema naslednje teme:

- spoznavanje

- naučimo se sproščati 

- spodbujanje ustvarjalnosti, domišljije

- neverbalna komunikacija

- aktivno poslušanje

- prepoznavanje čustev

- izražanje čustev

- obvladovanje čustev

- spoznavanje samega sebe

- postavim se zase

- podajane kritike in reševanje konfliktov

- odnosi

- timsko delo

- prevzemanje odgovornosti za lastno vedenje

- razmišljam pozitivno

- postavljanje ciljev in si prizadevam, da bi jih dosegel.

Tovrstna področja socialnih veščin želijo spodbujati skozi izkustveno učenje s pomočjo iger vlog, vodenih fantazij, simulacijskih iger, asociacij, izkustvenega pisanja, dela v parih, dela v manjših skupinah, dela s pripomočki, risanjem ipd. Povezane tehnike bi združili v polvodeno diskusijo, namenjena refleksiji dogajanja in doživljanja udeležencev.


Projekt je praktični primer magistrske naloge avtorice in organizatorke projekta, Tee Totić, diplomirane psihologinje. Asistent pri izvedbi pa je Mitja Cigan, študent filozofije in sociologije na Filozofski fakulteti Maribor. Projekt poleg Osnovne šole Beltinci podpirajo še Občina Beltinci in Filozofska fakulteta Maribor.

Vir in foto: facebook Društvo prijateljev mladine Beltinci

Več fotografij v spdonji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2015 ob 9:20 šola gost

      Projekti,kak projekti, dosta haska od toga nega, razen slikanja v novinaj. Telko ka šola zaposli, zaj že študente, kelko je pa diplomirancov brezposelnih, torej.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2015 ob 10:16 Gost gost

      Za tebe je samo hasek če bi mel 1500 EUR plače, vse ostalo je pa nej vredno nič ker pač si tij tak pravo, rejsan je dosta diplomirancov brezposelnih - zatou so nej krijve šole ampak celotni sistem. Proizvajamo diplomante za katere že v osnovi znamo ka v takšen števili nedo 100 letj dobili slujžbe. Zatou pa so/smo te prisiljeni delati "manj" zahtevna delovna mesta (glede izobrazbe mijslin). Pika na i je pa itak pokrajna ge živemo, miselnost vodilnih (delodajalci, politiki, župani - redko keri dela za občane) in na konci tudi nas prebivalcof ka v sakši stvari ampak rejsan v sakši najdemo in gledamo in iščemo samo napake.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2015 ob 12:46 gost

      tij gost si pa zelo kritičen! nevem, ka za diplome tij maš, kajti ,če bi kaj bil , se nebi tukaj oglašal ! toliko o tvoji razgledanosti . sicer pa je tole res nepotrebno trošenje denarja !!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2015 ob 14:28 gost 3 gost

      Za to, ka so diplomiraci nej v slujžbaj so krivi tisti, ki so kompetentni, ka v službe sprejemajo. Tej pa mislijo ka znajo kak pa zakoj. Žalostno je ,ka so eni sploj za tou kompetentni, ker imajo svoje subjektivne kriterije, dostakrat daleč od kvalitete. Tou je nej iskanje napak, ampak dejstvo, sploj prinas, v našon zaplankanom Pomurji. In dokeč de tak, bomo vedno na repu, izšolani in strokovni mladi ljudje pa se bodo zaposlovali drugod, kjer jih znajo ceniti.Upajmo ,ka se nekoč vrnejo in zamenjajo te vodilne, ki zdaj delajo kot je zgoraj opisano.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2015 ob 0:31 gost

      Volili ste Cerara, etika, morala, poštenje, službe, vsega je v izobilju :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.