https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pričetek vizije murskosoboškega dvorca Rakičan

27.11.2015 ob 8:30  

V petek, 4. decembra 2015, se bo v impozantnem dvorcu Rakičan, ki se nahaja v Murski Soboti, pričela intenzivna delavnica za razvoj vizije dvorca. Tridnevna delavnica bo potekala pod okriljem mlade ekipe arhitektov in krajinskih arhitektov Arhitekturni nasvet, ki želi v proces vključiti čim več zainteresirane javnosti in s skupnimi močmi razviti socialno, prostorsko ter finančno vzdržno prihodnost dvorca in okolice.


Namen intenzivne delavnice je predvsem analizirati želje in potrebe Raziskovalnega izobraževalnega središča (RIS) in lokalnih skupnosti. V ta namen bo prvi dan potekala odprta interaktivna diskusija, v kateri se bodo identificirale pomanjkljivosti in prednosti ter omejitve in priložnosti tako dvorca kot širše okolice. Velik poudarek bo tudi na povezovanju že obstoječih idej in aktivnosti ter združevanje le-teh v smiselno celoto, ki bi lahko tvorila bodočo identiteto prostora.

Po javni debati bo potekal delovni vikend, v katerem bo ekipa Arhitekturni nasvet s pomočjo drugih strokovnjakov in lokalnih mentorjev pripravila osnutek vizije. Ta bo širši javnosti predstavljen zadnji dan delavnice, tj. v nedeljo, 6. decembra. Po predstavitvi bo sledila še ena javna diskusija z evalvacijo predlaganega osnutka, s čimer se bo zaključil prvi korak v razvoju vizije za dvorec Rakičan.

Do sodelovanja med RIS in Arhitekturnim nasvetom je prišlo septembra, ko je mlada skupina arhitektov in krajinskih arhitektov v sklopu turneje brezplačnih svetovanj gostovala v Murski Soboti. RIS je proaktivno ekipo povabil k sebi na obisk in prosil za nasvet glede ureditve kavarne, ki se nahaja v dvorcu. Po ogledu dvorca so bili mladi arhitekti in krajinski arhitekti nad objektom, okolico in vsemi potenciali tako navdušeni, da so predlagali izdelavo celotne vizije, s čimer se je vodstvo dvorca tudi strinjalo.

Arhitekturni nasvet je projekt Zavoda za uravnotežen prostorski razvoj Aksa (ZUPR AKSA), v sklopu katerega potekajo brezplačna arhitekturna in krajinskoarhitekturna svetovanja po celi Sloveniji. Poleg teh nudijo tudi svetovanje na domu in razvoj projektov od prve ideje do zadnjih detajlov. Ukvarjajo se tudi z razvojem podeželja, razvojem novih stanovanjskih tipologij in drugimi inovativnimi idejami na področju urejanja prostora.

Zavod nadaljuje idejo participatornega oblikovanja prostora, ki se je začela poleti 2013 s projektom EASA013: Primer participacije, Žužemberk. Za ta projekt so organizatorji, večina katerih zdaj deluje v okviru zavoda ZUPR AKSA, letos prejeli Plečnikovo medaljo za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture in tako postali eni najmlajših dobitnikov v zgodovini nagrade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2015 ob 1:02 gost

      čakamo na članek o tun http://www.vecer.com/clanek/201511266161376. Što de plačo oškodnino, iz čidih pejnez in što de odgovarjo za protizakonita dejanja? Svet zavoda: boute kakšno povedali na to temo? Verjetno nej, ker je Celec vaš, povezan... Samo narode se pomale trga od vašoga povezovanja za njihove pojneze in do vas nesli s funkcij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.